2010 was een slecht jaar voor Benidorm en de Costa Blanca

Ook dit jaar is het toerisme aan de Costa Blanca achteruit gegaan. De normale bezettingsgraad van de hotels is 80 percent, maar dit jaar kwamen ze maar net aan de 75 percent. Ook zijn het aantal buitenlandse toeristen aan de hele Costa Blanca gedaald.
De slechte cijfers zijn niet enkel te wijten aan de economische crisis, maar ook aan de tanende populariteit van de badstad. De nieuwe vakantiebestemmingen trekken de aandacht van de prijsbewuste vakantiegangers. Zo heb je in Egypte, Tunesië, Bulgarije en Turkije spotgoedkope all-inclusive vakanties. Benidorm heeft in het verleden altijd prijsbewuste vakantiegangers aangetrokken, maar kan nu amper nog concurreren met de nieuwe bestemmingen. Door de algemene welvaart en de goedkope vluchten kiezen mensen ook vaker exotische bestemmingen als de Caraïben of Thailand.
De oudere overwinteraars, die je typisch in Benidorm ziet, kwamen dit jaar ook minder massaal. Vooral de Canarische eilanden, Egypte en Turkije spelen ook op deze doelgroep, maar kunnen veel goedkopere verblijven aanbieden of aan dezelfde prijs, maar dan met verblijf in een all-in resort vlak aan het strand met alle voorzieningen binnenin het resort... .
In Benidorm echter zullen ze niet ongerust worden, de stad heeft zoveel troeven en zo'n grote fanbasis dat er eerder varkens gaan vliegen dan dat er geen toeristen meer naar de Costa Blanca afzakken.

Lees ook: hotels en appartementen
Lees ook: Benidorm City
Lees ook: Actueel nieuws uit Benidorm

1 opmerking:

  1. I found this post useful.I was trying to find this. Really refreshing take on the information. Thanks a lot
    http://vakantiecanarischeeilanden.net/

    BeantwoordenVerwijderen