Corona update eind april 2021

 Ik hoop dat we bijna aan de laatste "corona update" zitten, en ik vanaf nu terug kan berichten over leuke evenementen, excursies en toerisme. Ditmaal kan ik echter uitpakken met goed nieuws.

De belgen mogen hierheen reizen, en doen dat dan ook massaal. Her en der hoor je duidelijk terug de typische Vlaamse tongval, en die eerste avontuurlijke toeristen zijn een echte opsteker voor de Benidorm'ers. De Spanjaarden zullen naar alle waarschijnlijkheid vanaf 9 mei ook terug over de Provinciale grenzen mogen trekken. Benidorm is hoopvol dat vanaf dan een storm Madrilenen vakantie komt vieren in de badstad. En het blijft uitkijken naar de Britten die hopelijk ergens volgende maand (of in het slechtste scenario vanaf juli) terug naar hun geliefde Benidorm kunnen keren. 

Ondertussen heeft al een kwart van de bevolking een eerste vaccin gehad, en blijft de gevreesde "golf na pasen" uit. De cijfers evolueren goed en de ziekenhuizen kunnen het prima aan. Om die reden werd het horeca sluitingsuur verlaat naar 22u. Let op, de avondklok van 22u blijft, dus blijf niet tot de laatste minuut in de bar hangen. Ook hebben we al een paar keer kunnen genieten van live muziek.

Een project waaraan men eindelijk is begonnen, is het renoveren van de Av de Mallorca, beter gekend als het Britse "Square". De tegels werden allen weggehaald en de nutsleidingen worden op dit moment vernieuwd. Er komt een kleurrijke asfaltlaag met stempelprint en ook de plantenbakken worden vernieuwd. De palmbomen blijven behouden en er worden waar mogelijk nieuwe bij geplant. Het kleine stuk tussen Calle gerona en de Av. de Mediterraneo werd erbij genomen en zal ook autovrij worden.

Ik hoop maar dat ze tijdig klaar zijn voor de Britten op de vliegtuigen stappen. Het zou een schande zijn als de noodlijdende bars eindelijk open mogen, en ze een puinhoop voor de deur hebben. Gelukkig gaat dat asfalteren en stempelen bijzonder snel in Benidorm, het is een beproefd concept waar ze goede resultaten mee hebben gehaald.


De Ambassador hotels zijn bijna volledig gerenoveerd. In het najaar moeten ze open gaan, en het ziet er naar uit dat ze deze datum zullen halen. Op de foto zie je ook de eerste steunbalken van de heropbouw van de geliefde bar Wild West Saloon. Er is beloofd dat deze bar groter en nog sfeervoller zal zijn dan de vorige.Verder schiet het hotel Los Arcos goed op. De skeletbouw van de toren is af, en men is het splinternieuwe hotel al winddicht aan het maken. Bovenop de toren komt een panoramische bar en een zwembad. Jammer genoeg enkel voor de hotelgasten.


Verder heb je ze vast al gezien op sociale media, de nieuwe kunstobjecten die in de straten van Benidorm staan. De kleurrijke beelden komen van een Taiwaneese kunstenaar en zijn al geëxposeerd in New York en San Franciso. Na Benidorm verhuizen ze naar Madrid midden juli. De beelden passen in het beleid van de gemeente om meer kunst in de straten te brengen. De beelden fleuren de boel wel op, en bij gebrek aan grote evenementen, trekken ze toch veel nieuwsgierigen die allen maar al te graag een selfie willen met hun lievelingsbeeld.


En met dit mooi beeld sluit ik de update af. Ik hoop dat ik de volgende update levendige straten vol toeristen kan tonen, volle terrasjes en gelukkige mensen.

Lees ook: Benidorm actueel

1 opmerking: