Heropening Av. del Mediterraneo en bezoek koning van Spanje

Vorige week werd er plots een versnelling hoger geschakeld in de eeuwigdurende werken aan de Avenida de Mediterraneo. Pas later begreep ik waarom, vorige vrijdag (3 juli 2020) kwam de koning van Spanje langst, en dan moesten de werken afgerond zijn...

Av de Mediterraneo Benidorm
De werken leken eeuwig te duren, maar ik moet de lezers eraan herinneren dat het overgrote deel (90%) van de werkuren onzichtbaar waren voor de toeschouwers. De grootste werken bevonden zich namelijk in een ondergronds stelsel dat het regenwater moet opvangen bij de volgende wolkbreuk. Het stelsel verbetert de riolen en moet voorkomen dat er overstromingen plaats vinden. Ook zal de gigantische onderaardse cisterne bij lichte regenval voorkomen dat het water tot aan het strand gaat en daarbij het zand wegspoelt.

De bovengrondse werken gingen bijzonder vlot vooruit en zijn nu eindelijk afgerond. Er moeten nu slechts nog enkele details worden afgewerkt, waaronder de plaatsing van de bijzondere verlichtingsarmaturen en de "tecno-toren", de met LED's gevulde 18 meter hoge toren aan het Plaza Triangular.

Er is een kleine verandering in de plannen gebeurd; Dit stuk van de Av. de Mediterraneo is nu enkelrichting, van het ronde punt aan Belroy en Torre Benidorm gaat het richting de oude stad. Het andere "baanvak" is een tweerichtingsfietspad geworden. Ik kan dit als fietser uiteraard alleen maar toejuichen!

Het is bijzonder aangenaam kuieren op het 20 meter brede voetpad onder de schaduw van de enorme bomen. En daarna is het heerlijk verpozen aan de verfrissende fontein.

Fontein Plaza Triangular Benidorm
Dat de werken in kruissnelheid gingen, had alles te maken met het kortstondig bezoek van de koning van Spanje. Samen met zijn sympathieke vrouw, koningin Letizia, bracht hij een bezoek aan Hotel Belroy voor een korte converentie, om daarna een ijsje te eten op de dijk. De bedoeling van hun blitz-bezoek was het aanmoedigen van het toerisme. Ik ben er slechts in geslaagd om ze van een afstandje te fotograferen....

De koning en koningin van Spanje op Bezoek in Benidorm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten