Terra Natura bezoeken

Een promotie bracht ons de eerste dag van onze vakantie naar Terra Natura. Het weer wilde niet meewerken, maar we hebben toch een prachtige dag gehad in die zeer mooie dierentuin!

Terra Natura blijft heel de winter open (vrijdag-zaterdag-zondag) en daarom een ideale uitstap tijdens een wintervakantie zoals wij in februari 2018. Wie op voorhand kaarten online besteld (of kocht in Benidorm) betaald slechts 19 EUR p.p. in februari in plaats van 32 EUR per persoon. Een promotie die we niet konden laten schieten! Jammer genoeg ligt de datum vast bij een online bestelling en net die dag regende het een hele dag lang... De receptionist echter beurde ons meteen op: Op zulke regenachtige dagen ben je lekker alleen in het park, en dat is toch ook wel leuk! Jammer genoeg heeft het park weinig binnenruimtes, waardoor we toch wel doorweekt waren tegen het einde van de dag....

Het park is enorm groot en verdeeld over de verschillende continenten. Er zijn veel activiteiten, dus het loont de moeite om na het verkrijgen van uw plannetje, even bij een koffietje uw route uit te stippelen. De uren van de activiteiten kunnen verschillen, maar zijn toch danig opgevat dat je ze allemaal kan zien tijdens uw bezoek. Zo gingen we eerst het reptielengebouw bekijken (voeren van muizen aan de slangen om 11u). Dan gingen we meteen het continent Amerika bezoeken waardoor we net op tijd aan de roofvogelshow (12u) aankwamen. Dan hebben we het middelste stuk bezocht en iets gegeten, waardoor we op tijd bij het voeren van de olifanten waren (13u) en daarna meteen door het Indische dorp naar de tijgers voor de tijgervoedertijd (13.30). Nadien hadden we enkel nog het Europese stuk te zien.
Die voedershows zijn uiteraard geen verplichting en hebben weinig interactie. Men laat omwille van het dierenwelzijn geen bezoekers in de buurt van de dieren (een goede zaak!). Maar dus echt spectaculaire shows (zoals in Mundomar) zijn er zeker niet in Terra Natura.
Indrukwekkende setting voor de aapjes
Dit dierenpark moet het van zijn verscheidenheid van dieren hebben. Er zijn enorm veel soorten dieren en hun perken zijn over het algemeen bijzonder groot en intelligent opgebouwd. Er is haast nergens tralies, de dieren worden grotendeels door natuurlijke barrières gescheiden van de bezoekers. Er zijn ook heel veel plekken waar je in contact komt met de dieren. Uiteraard niet met de tijgers, maar met Lama's, varkentjes, bokken, schapen, vogels.... en dat maakt het extra boeiend voor de kleinsten.
Je moet geen schrik hebben om in het grote park je weg kwijt te spelen. Als je de gele pijlen op de voetpaden netjes blijft volgen, maak je een volledige toer rondom het park.
De dierentuin is niet enkel aan te raden voor de dieren, maar ook voor de spectaculaire omgeving. Elk continent heeft zijn eigen beplanting en type gebouwen. Een Inca-ruïne, een Indisch dorpje en paleis, een heuse vulkaan met ongelofelijk zicht over het park, een Grieks dorp met rondom ruïnes... Werkelijk heel sfeervol, ook omdat de gebouwen niet enkel ter versiering zijn, maar typische restaurants, souvenirwinkeltjes en toiletruimtes bevatten.

Het speeltuintje voor de kleinsten
Voor de kleinsten is er een speelplek in het werelddeel "Azïe", maar het is wat weinig voor zo'n groot park. Om de kleinsten zoet te houden is er natuurlijk Aqua Natura naast de deur en misschien schuilt hierin de reden om weinig speeltuinen te voorzien in het park? Er was ook een groot klimpark, maar dit was niet toegankelijk zonder begeleiding. Ik heb nergens prijzen gevonden, maar ik neem aan dat de toegang ter betaling is...

Het park is dicht begroeid en op vele plekken kan je beschut staan, dus het park is ook aan te raden in de zwoele zomer. Vooral als je het park in de voormiddag doet en in de namiddag naar Aqua Natura gaat.

Toegangsprijs
De toegangsprijs van Terra Natura en Aqua Natura apart liggen redelijk hoog. Vooral Aqua Natura loont als enkel ticket niet de moeite. Het kleine waterpark kan onmogelijk concurreren met het fantastische Aqualandia. De aantrekkingskracht zit hem in een duoticket. Zo kost in 2018 Terra Natura apart 31 EUR en ook Aqua Natura 31 EUR per volwassene. Samen kosten ze slechts 40 EUR. Dat maakt het al veel interessanter. Afhankelijk van hoe je het bekijkt, kan je het waterpark dus voor 9 EUR meer bezoeken. Een menudeal is mogelijk nog interessanter: beide toegangstickets, een menu om te eten in een restaurant naar keuze en twee drankjes voor 43 EUR per volwassene en 35.50 EUR per kind. Voor 3 EUR extra neem je toch geen lunchpakket mee?
Wijzelf hadden een winterpromo, enkel Terra Natura (uiteraard is Aqua Natura gesloten in de wintermaanden) voor slechts 19 EUR per persoon. Maar dan moest je wel op voorhand uw bezoekdatum geven. Er zijn echter verschillende promoties mogelijk in elk seizoen. Goed rondvragen is de boodschap. Vast vind je ergens wel een kortingsbon.
Senioren en personen met een handicap hebben ook een verlaagde inkomprijs. Tevens is het park goed ingericht voor personen met een handicap.

Ligging en bereikbaarheid
Terra Natura en Aqua Natura liggen op een uitgestrekte vlakte achter het golfterrein aan de rand van Benidorm. Er rijden bussen naartoe (nummer 1), maar goed opletten, niet alle nr 1 bussen rijden tot aan Terra Natura. Zo stapten we op de bus om half tien, maar de chauffeur liet ons weten dat hij enkel tot aan de tramhalte reed. De enige bus in de ochtend tot aan Terra Natura zou om 10.30u passeren. Het park gaat open op dat uur en omdat het voor de bus maar een tien minuten rijden is, komt dit mooi overeen. Bij aankomst in het park best eerst gaan kijken aan de bushalte (of vraag het gewoon aan de vriendelijke receptionist) wanneer je een bus terug hebt. Dan kan je uw bezoek zo plannen dat je niet nodeloos in de bushalte zit te wachten, maar nog even in het park kan rondhangen.
Wij kozen ervoor om geen uur meer te wachten, maar te stappen richting Terra Natura. Het is te doen als je een fervent stapper bent, maar desondanks toch zwaar. We hebben er een 50 minuten over gewandeld vanuit de oude stad (heel de weg voetpaden). Terugkeren kan ook met taxi's, die staan er normaal altijd klaar.

Besluit
Terra Natura is zeker de moeite om te bezoeken. Het is een dierentuin die het nauw neemt met dierenwelzijn, en daarbij ook de bezoekers niet vergeet. De meeste verblijven hadden dan ook geen lelijke tralies, maar ramen of natuurlijke barrières. Er waren slechts twee kooien bij de katachtigen waarover ik mijn twijfels had omwille van de kleine omvang (maar ik ben geen bioloog!), maar verder waren alle dierenverblijven haast ENORM groot en mooi opgesteld. Men heeft ook waar mogelijk dieren bij elkaar gevoegd en dat zorgt dan weer voor een minder saai bestaan voor de dieren. Naast de voedershows kwamen we ook regelmatig een verzorger tegen die rondliep en de dieren bij voederde en gretig uitleg verschafte aan de bezoekers... We hadden het gevoel dat dier en mens zich enorm goed voelde in die uitgestrekte dierentuin!

Hieronder de foto's van ons bezoek. Jammer genoeg zie je op de foto's duidelijk dat we pech hadden met het weer... 

Lees ook: Themaparken in Benidorm
Lees ook: Bezoek aan Mundomar
Lees ook: Bezoek aan Aqualandia
Lees ook: Met de kinderen naar Benidorm
Lees ook: Excursies / Ervaringen

We hadden zeer slecht weer, maar daarbij hadden we wel
het park voor ons alleen... 

Het grootste deel van de paden zijn gecementeerd en goed
toegankelijk voor rolstoelgebruikers

De enorme Volière was best indrukwekkend. Allerlei vogels
wandelden en vlogen er rondom je. 
Prachtige vogels in de volièreDe papegaai leek ook triest om het weer...

Mooie, grote kooien zijn kenmerkend voor Terra Natura De panters hadden slechts een kleine kooi, maar toch
hebben ze hier kleintjes gekweekt, wat vrij uniek is.

leuke toevoegingen zijn de plekken waar je tussen de dieren
loopt. De dieren komen vaak zelfs nieuwsgierig naar
de bezoekers toe.

De omgeving is werkelijk spectaculair

Met het voltallige bezoek van de zoo naar de roofvogelshow

Een nieuwsgierige uil tijdens de show

Een speelse (en luide!) aap.

De prachtige Indisch geïnspireerde (enorme!) tuin van de olifanten

Af en toe krijg je prachtige vergezichten over Benidorm te zien...

Het olifantenvoedermoment. Men laat de bezoekers niet in contact komen
met de olifanten en dat is een goede zaak voor dierenwelzijn!

Ook de omgeving is de moeite voor een bezoek aan terra Natura. Ik waande
me even terug in India.

TIP Bij het voedermoment van de tijgers sta je best beneden aan het raam.
Men gooit het vlees tot in het water en die tijgers springen het achterna,
op enkele meters van de bezoekers.

De dieren lijken goed verzorgd en tonen vaak interesse in het bezoek

Een koele blik van de tijgerHet griekse dorpje nodigt uit om een griekse salade te eten...
Lees ook: Themaparken in Benidorm
Lees ook: Bezoek aan Mundomar
Lees ook: Met de kinderen naar Benidorm
Lees ook: Excursies / Ervaringen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten