vakantie Benidorm 2017

Terug uit mijn jaarlijkse vakantie naar Benidorm. En ik zeg het elk jaar opnieuw, maar toch was dit de beste vakantie van mijn leven...

Het was een lange reis dit keer, een drie weken en een half. We hebben enkele dagen Alicante gedaan (Alicante stelt nooit teleur), we hebben een weekje Valencia bezocht (prachtige grootstad) en twee weken in het zalige Benidorm vertoefd. Opnieuw hebben we de Festes Patronales meegemaakt en dat blijft zelfs na enkele jaren spectaculair. De feesten alleen zijn een goede reden om naar Benidorm af te zakken. Het weer was dan ook. Buiten twee dagjes wat frisse wind, waren alle dagen 'strandweer'. De voorspellingen geven dan wel 18-21 graden aan, op het beschutte Mal Pas strandje (waar geen wind geraakt) klom het kwik (in de zon) naar 28 a 30 graden. Het zeewater was wat koud, maar desondanks heb ik haast alle dagen gezwommen en gesnorkeld.

Maar niet alle dagen is een strand-dag. We hebben weer een indrukwekkende lijst van excursies gedaan. Uit interesse en voor mijn dierbare lezers van deze blog.

Enkele opvallende dingen die veranderd zijn? De historische straat "calle de Tomas Ortuño" is nu
Calle de Tomas Ortuño autovrij!
grotendeels autovrij gemaakt. De straat is de hoofdas van de voornaamste straten waar de 'echte' inwoners van Benidorm wonen. Het is nog geen drukke wandelboulevard als de Passeig de Carretera, maar dit zal niet lang duren. Er zijn al wat leuke winkeltjes en eet -en drink gelegenheden en ik neem aan dat er snel bij zullen komen. Zolang het notenkraam er maar niet verdwijnt (Een gouden tip trouwens!).
Ook werd er druk gewerkt in enkele straten in het oude centrum die bredere voetpaden kregen. Ik was verwonderd over de snelheid waarin straten werden heraangelegd in het tijdsbestek van onze vakantie.
Ook verrassend minder 'gure' buitenwippers in de uitgangsbuurt. Het is ook duidelijk dat na heel die opruimactie in de Engelse buurt enkele grote discobars worden uitgespuwd door de Engelsen: De ene zat altijd stampvol, de andere was haast altijd volledig leeg...
Ook lijkt de oorlog tegen Mojito verkopers grotendeels geslaagd te zijn. Er zijn er in elk geval minder. En ik heb ook slechts éénmaal een 'massage' dame gehoord op het strand. De strengere aanpak werpt dus "voorzichtig" vruchten af. Binnenkort zou dan ook het afgewerkte politiekantoor in Rincon de Loix open gaan en dat is dan weer een goede zaak tegen de bedelaars en "balletje balletje" bedriegers... Maar dus een pluim voor de stad dat er eindelijk gewerkt wordt aan de veiligheid in het Engelse kwartier!

Gun me de tijd om alle foto's te sorteren en verslagen te typen. Ik beloof jullie juiste informatie te geven en op de hoogte te blijven houden van alles wat er in Benidorm te beleven valt voor de toeristen!

Onderaan een zeer kleine selectie aan foto's van de reis.

Lees ook: Vakantie in Benidorm 2016
Lees ook: Benidorm Fiestas
Lees ook: Weer in Benidorm
Lees ook: Benidorm Actueel

promenade te Alicante

Ciudad de las artes y las ciencas te Valencia

Port Saplaya

Xativa

La Palmar rijstvelden

Ti Ximo baai te Benidorm

Balcon del Mediterraneo bekeken vanaf Rincon de Loix

Albir

Waterbronnen te Polop

Reinas de las Fiestas Benidorm

Elke dag spetterend vuurwerk tijdens de Festes Patronales

Lees ook: Vakantie in Benidorm 2016
Lees ook: Benidorm Fiestas
Lees ook: Weer in Benidorm
Lees ook: Benidorm Actueel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten