Onduidelijkheid over de twee wolkenkrabbers "Gemelos 28"

U hebt de ongelofelijke geruchten vast al gehoord. De twee torens op Punto Llisera moeten afgebroken worden!

De locatie is op de voet van de Sierra Helada aan het einde van het enorme Levante Strand. Het noemt er "Punto Llisera" en het biedt een prachtig zicht over beide stranden van Benidorm. De twee torens bevatten vooral vakantie-appartementen en vaste residenties. Een hoger beroep heeft bevestigd dat de gebouwen neer moeten!
Al voor de bouw in 2005 was er al grote controversie rond deze bouwgrond. Te dicht bij de zee, een obstructie voor de gebouwen erachter, vlak aan een "natuurgebied"...
Gemelos 28 op de voorgrond
Nu pas echter komt de harde beslissing dat de gebouwen afgebroken moeten worden en de gedupeerden (168 appartement-eigenaars) betaalt moeten worden.

Het is nieuws stuit op ongeloof bij de bevolking van Benidorm. Er zijn er die begrip hebben voor de beslissing, maar er zijn er ook veel die vinden dat deze gebouwen nu eenmaal bij de "skyline" van Benidorm horen.
Akkoord, ook ik ben tegen de wildspeculatie en corruptie rond bouwgronden in de Costa Blanca, maar dat de rechter nu net deze torenflats moet aanpakken gaat ook mijn begrip te boven. Ik stoor me veeleer aan de villa's en woonwijken hogerop op de heuvel achter deze torengebouwen. Ik stoor me eveneens aan de vele "urbanizacions" in het achterland van Benidorm. Maar ik heb geen problemen met deze gebouwen. Twee slanke, moderne, witte torens die het rijtje hoogbouw sluiten, spectaculair gelegen vlak aan het water. Een mooi staaltje architectuur en een aanvulling voor de "highrise" in Benidorm. De gemeente Benidorm heeft zelfs een idee├źnwedstrijd uitgeschreven om het laatste stukje naast de wolkenkrabbers een toeristische invulling te geven. En wat dan met de geplande "kabelbaan", zou die ook niet vertrekken op diezelfde punto Llisera?

Er heerst een hoop onduidelijkheid, een juridisch kluwen. We zijn vast nog niet aan het einde van deze soap. Tenminste, ik kan het zelf moeilijk geloven dat deze nieuwe gebouwen zomaar tegen de grond zouden moeten gaan.

Hoe denkt u erover? Laat het weten in de reacties!

Lees ook: Benidorm Actueel
Lees ook: Benidorm City
Lees ook: blog / column
Lees ook: verhalen van bezoekers
Lees ook: Kabelbaan in Benidorm, of toch liever niet?

1 opmerking:

  1. Ze moeten er dus toch af van het hooggerechtshof.
    Wij wonen er vlak achter en hebben in de middag geen zon meer sinds de gebouwen er staan. Ondanks dat wij het ook zonde vinden vinden wij het niet erg. In NL zouden voor beide gebouwen op zo'n locatie en vlak voor andere gebouwen geen bouwvergunning gegeven worden.

    BeantwoordenVerwijderen