Noodweer teistert Alicante

Via sociale media kwam een stroom aan filmpjes en foto's binnen. Straten die onstuimige rivieren zijn geworden, beschadigd straatmeubilair en weggespoelde stranden... Het noodweer slaat toe op de Costa Blanca en hoewel er alles aan gedaan is om de veiligheid te garanderen, zijn er toch twee personen gestorven onder dit natuurgeweld.

Al vrijdag werden spullen van de kerstmarkt opgeruimd en ging men rond met het verwittigen. Men wist dat het noodweer zou toeslaan. Op het strand waren tractors geulen aan het maken zodat het water snel de zee in zou stromen. De droge beddingen alleen kunnen het doorstromend bergwater moeilijk aan in zo'n momenten en daarom werden er in Benidorm ook bepaalde straten, waarvan men weet dat ze veel water te slikken krijgen, afgesloten.
Containers drijven voorbij op de
Av. de Estocolmo
Ondanks al deze voorbereidingen kan men schade niet ontlopen. De beelden zijn hallucinant. Straten zijn op korte tijd kolkende rivieren geworden.
Eén man zou overleden zijn toen hij vast raakte in zijn wagen. Een andere man in Calle de Finestrat is meegetrokken door de stroming toen hij zijn wagen wilde redden.
Ook vandaag en morgen zou het stormweer aanhouden. Ik wil benadrukken dat iedereen best binnen blijft. Zoek het gevaar niet op. Probeer zeker niet een straat met hevig stromend water te passeren, de kracht van het water is sterker dan je denkt! Hou het veilig daar in Benidorm!

Lees ook: Benidorm Actueel
Lees ook: Benidorm PraktischGeen opmerkingen:

Een reactie posten