Zebrapaden worden aangepast aan de Britten.

Het is een klein nieuwsfeit, maar best sympathiek: Benidorm gaat zebrapaden herspuiten en doet daarbij een handige aanpassing voor de Britse toeristen. Tussen de witte lijnen staat een duidelijk bericht; "LOOK LEFT".

'Niew' zebrapad Benidorm
Vooral in de Engelse wijk, het Rincon de Loix-gedeelte gebeuren er tamelijk veel verkeersongevallen met voetgangers. Britten rijden links van de weg en in Spanje rijden ze rechts. Hierdoor kijken Britten eerst naar de rechtse kant als ze een weg oversteken. Het is een automatisme en dit gebeurd vaak onbewust. Het gemeentebestuur heeft er nu iets op gevonden. Bij het herspuiten van de zebrapaden komt er tussen de strepen een opvallende tekst "LOOK LEFT" om de overstekende voetgangers eraan te herinneren dat het verkeer eerst van links komt- en dus niet van rechts. De tekst zou vooral komen op de zebrapaden in het nieuwe gedeelte, in de wijken waar veel Engelsen op hotel gaan. Ze hopen dat hiermee veel verkeersslachtoffers kunnen verholpen worden.
Over het algemeen vinden Britten het verkeer in Spanje en dus ook in Benidorm best gevaarlijk. Dit vind ik dan weer raar, want in de Benelux, vooral in de steden, vind ik het verkeer 10x gevaarlijker dan in het 'layed back' Benidorm. Om een klein voorbeeld te geven: In de Benelux sta je soms even te wachten aan een zebrapad, maar in Benidorm lijken de mensen meteen te stoppen om je over te laten. Misschien zijn ze veel hoffelijker in het verkeer in Groot-Brittannië?
Het is een kleine moeite, maar toch weer een mooi gebaar van Benidorm naar zijn toeristen. En als deze ingreep nog maar één verkeersslachtoffer zou kunnen voorkomen, heeft het wel degelijk zijn nut bewezen!

Lees ook: Benidorm Actueel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten