vrijgezellenfeest Stag and Hen parties in Benidorm

Wie al eens in Benidorm is geweest, zal ze ongetwijfeld hebben opgemerkt. Grote groepen enkel mannen of enkel vrouwen, meestal verkleed en vaak heel luidruchtig en dronken. Vooral Britten reizen af tot in Benidorm om er een vrijgezellenfeest te vieren.

Sommigen vinden ze een ware plaag en spreken over de ondergang van Benidorm, anderen vinden het net de oplossing voor de noodlijdende uitgaansbuurt. Voor beide argumenten valt wel iets te zeggen....
De grote showbars trekken vaak grote
groepen vrijgezellen.
Vrijgezellenfeesten zorgen vaak voor kleine overlast. Waar het bij de vrouwen meestal blijft bij kleine ergernissen zoals dronkenschap en luidruchtigheid, heb ik enkele keren groepen uitgelaten mannen toch al vaak zien belanden in gevechten. Het moet gezegd zijn dat de security en de politie wel vaak goed samenwerken om de overlast te beperken en in geval van agressie snel toe te treden.

Een goede zaak aan de 'Stag and Hen parties' is dan weer dat het ongetwijfeld veel geld in het laatje brengt voor de horeca van Benidorm. De personen zijn er slechts 2 tot 4 nachten aanwezig en doen er haast evenveel geld op als mensen die er een week of langer verblijven. De grote groepen kiezen ook haast nooit voor een all-inclusive formule en schuimen de restaurants en vooral de kroegen af. Ik heb stille avonden in november geweten, waar de helft van de klanten vrijgezellenfeesten waren. Zonder deze klanten had het maar een stille avond geweest, nu was er volop sfeer. Je moet wat tegen die gekheid kunnen, maar ikzelf kijk het soms graag af.
Het publiek van vrijgezellenfeestjes is vaak nog jong en dit is een uitgelezen kans om Benidorm te tonen aan deze nieuwkomers. Ze ervaren dat Benidorm inderdaad een feest kan zijn voor alle leeftijden en keren later terug voor een 'normale' vakantie. Betere PR kan de Spaanse stad niet hebben!

Gezellig terrassen en tafelen (met
goedkope cocktails om de avond goed
in te zetten!
Volgens de statistieken zou in West-Europa Benidorm op nr.3 staan van meest populaire vrijgezellenfeesten in West-Europa. Ze volgen kort achter Barcelona en Amsterdam. Vanwaar deze populariteit? Eerst en vooral is Benidorm heel goedkoop om uit te gaan, zeker in vergelijking met de Britse steden. Het vliegtuigticket en de overnachtingen worden vaak al bijna goed gemaakt door het goedkope bier. Waar je in Britse clubs soms al half je portemonnee kwijt bent aan inkom om ergens binnen te geraken, loop je in Benidorm vrij alle danscafes (met gratis entertainment!) in en uit. En als je nu kan kiezen om in Benidorm uit te gaan, dansend onder de zon en palmbomen, of in een regenachtige, gure Britse stad...dan weten de meesten het wel! Een tweede reden is het "foute" karakter van Benidorm. Ook onder de Britten wordt er 'gelachen' met Benidorm. Het is een foute bestemming en dat maakt het nu net de ideale vrijgezellenparty. Vaak zie je vrijgezellen voorbij komen op van die mobiliteitsscooters en verkleed als een 'marginale' figuur of oude man. Ook in de Chinese winkeltjes rond de uitgaansbuurt worden veel 'opblaasrollators' (dit is geen mop!) verkocht.

Ook is er in Benidorm veel entertainment voor volwassenen. Van strippers (zowel vrouwelijk als mannelijk) tot live sex shows en 'Lesbische' shows. Dit gaat 's nachts door in de reguliere danscafés en dus vrij toegankelijk. Ook zijn er enkele striptease-bars in de uitgaansbuurt. Of de vrijgezellen dit nu als goede reden vinden om Benidorm te kiezen, weet ik niet, maar ze worden wel lustig bezocht door de verschillende mannelijke én vrouwelijke vrijgezellengroepen!
In een enorme kelder bevindt zich een
leuke bezigheid voor vrijgezellenparties:
 de lasershooting
Nog een argument waarvoor veel vrijgezellen kiezen voor Benidorm, is dat er veel faciliteiten zijn voor net deze groepen. Er zijn de verschillende themaparken rondom Benidorm, er is een paintball -en airsoftterrein, een coole lasershooting middenin de stad, er zijn verschillende fietstochten, jeeptochten, survivaltochten... Er zijn waterattracties voor groepen zoals de 'bananenboot' en waterski, 'booze cruises' en zoveel honderden andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld bij Marco Polo Expeditions vindt je allerlei mogelijkheden specifiek voor vrijgezellenfeestjes om de dag door te brengen. Er zijn zelfs een groot aantal bedrijfjes bezig in Benidorm die een volledig vrijgezellenfeest in elkaar steken op wens van de klant. Ze regelen werkelijk alles, van het vliegtuigticket en vervoer tot accommodatie en activiteiten. Ze gaan vaak ook mee op 'pubcrawls', de kroegentochten en houden een -nuchter- oogje in het zeil. Het is een goed idee om te kiezen voor zo'n organisatie, want ze regelen hotels en gaan naar bars waar vrijgezellen met plezier worden ontvangen, en dat is zeker niet overal meer waar in Benidorm! Veel hotels en cafés weigeren grote groepen uit angst dat de andere gasten zich eraan storen. Zo'n organisator zorgt er dus voor dat alles vlot verloopt. Er is minder risico voor uw groep en die organisator weet wie hij in Benidorm moet benaderen om alles te organiseren én -misschien belangrijker- waar te zijn als er iets fout loopt.
De goede organisatoren werken nauw samen met de gemeente. Ze geven cijfers en aantallen door waardoor de bestuurders van Benidorm de evolutie in het oog kunnen houden. De vrijgezellenfeestjes zijn vaak onderwerp van discussie en de gemeente wil erover waken dat het aantal groepen niet té veel wordt en dat het bij de andere vakantiegangers niet de spuigaten uit loopt. Aangezien ik geen ervaring heb met deze organisatoren, ga ik er ook geen opsommen of aanraden. Een kleine zoektocht op Google levert al véél informatie op.

Een laatste tip: Het is misschien niet de beste periode om een vrijgezellenfeest te organiseren, maar tijdens de "Festes patronales" begin november komen er massaal vrijgezellen naar de stad. De feesten met het prachtige vuurwerk en verschillende openlucht-optredens zijn best de moeite, maar op donderdag gaat het dak eraf in de uitgaansbuurt. Dan is het 'fancy dress party' in héél de wijk. Haast iedereen verkleed zichzelf en rond 14u barst het feest los tot de kleine uurtjes in de nacht. Een ideaal moment om daar een spetterend vrijgezellenfeest te houden! Wie tijdens de fiestas wil gaan, moet wel heel vroeg op voorhand boeken, want de populaire hotels zijn vaak volboekt op deze periode. Kijk op het internet voor de juiste datum waarop de feesten beginnen, want die veranderd elk jaar...

Ikzelf heb mijn vrijgezellenfeest in Antwerpen gevierd, maar wie een meer exotische -en toch goedkope- bestemming wil, zou ik Benidorm heel zeker kunnen aanraden. Je mag er goed uit de bol gaan, maar hou ook in je achterhoofd dat toeristen en gezinnetjes gewoon willen genieten van een rustige, welverdiende vakantie....

Lees ook: Uitgaan in Benidorm
Lees ook: Excursies / Ervaringen
Lees ook: Een avond uit in Benidorm
Lees ook: Themaparken
Lees ook: Benidorm Fiesta

Geen opmerkingen:

Een reactie posten