Sticky Vicky op pensioen

Een vaste waarde in Benidorm is niet meer. Vicky leyton, alias Sticky Vicky houdt na 35 jaar op met haar 'bijzondere' erotische goochelshow.

Blijkbaar moest Vicky Leyton een heupoperatie ondergaan en is er ondertussen kanker vastgesteld. Dit is allemaal wat veel voor de 72 jarige entertainer, en ze gaat daarom terecht op pensioen. Ook haar dochter Demaria Leyton, die erotisch-acrobatische shows gaf en haar moeder bij stond, zou samen met haar moeder stoppen. 
De impact van het stoppen van Sticky Vicky is niet te onderschatten. Doorheen de jaren heeft ze wel miljoenen mensen hun mond doen open vallen met haar waanzinnige erotische show. Het was moeilijk om naar Benidorm te gaan en niet nieuwsgierig te zijn naar de 'erotische magie show' die op elke straathoek van de Engelse wijk werd aangekondigd. Ze gaf dan ook meerdere shows in verschillende bars elke avond, waardoor er soms geen ontsnappen aan was.
"We've got Sticky Vicky", riepen de proppers als je hun café passeerde. Sticky Vicky is, van alle entertainment die er te bieden is, de ongekroonde koningin. Bars liepen vol enkele minuten voor ze op kwam, en druppelden terug leeg als haar act eindigde.
De laatste keer dat ik haar zag, had ik best medelijden met haar. Een dametje van haar leeftijd moet toch niet naakt voor honderden dronken Britten staan? Ik zag iets van afschuw achter haar typerende "fake smile". Je moet het maar doen. Veel mensen die de laatste jaren gingen kijken, deden dat uit spot, om eens goed te kunnen lachen met dat oude besje en haar gekke show. Maar Sticky Vicky liet het nooit aan haar hart komen en gaf iedere show het beste van zichzelf. Het was een ras-entertainer waar veel mensen nog van kunnen leren.
Aankondigingsbord voor Sticky Vicky
en haar dochter.

Sommigen denken misschien dat ik nogal lang door praat over een entertainer, maar het is moeilijk te beseffen wat een leegte Sticky Vicky achterlaat in het nachtleven van Benidorm. Ze bracht iets geheel anders dan de rest van de entertainers, die zich vooral toespitsen op zingen, comedy en imitatie-acts. Ze was een cultfiguur in Benidorm en daarbuiten. Wie haar op vakantie niet had gezien, had ook niet in Benidorm geweest...
Net als de bezorgdheid op andere websites, hoop ook ik dat ze haar uurtje niet vol steken met weer een Live Sex Show. Hoewel deze shows er van mij mogen zijn, zijn het de laatste jaren wat teveel aan het worden volgens sommige toeristen en zijn ze té expliciet aangekondigd.

Ik wens Vicky Leyton veel beterschap en nog een lang, gezond en gelukkig pensioen toe. Ze heeft het wel verdiend! Benidorm zal verder moeten met een legende minder.

Heb jij de show van Sticky Vicky gezien en wat dacht je ervan? Graag een reactie in de commentaren!

Lees ook: Benidorm Actueel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten