Eerste cruiseschip in Benidorm een succes

Vorige maandag -Ik was net te vroeg terug naar huis vertrokken- meerde in Benidorm voor de allereerste keer een cruiseschip aan. De gasten werden royaal ontvangen en de gehele dag bleek een succes.

Aanmeren is het verkeerde woord, want het haventje van Benidorm met vissers -en plezierbootjes, is zelfs voor de kleinere cruiseschepen niet bruikbaar. Het schip, de MS Amadea, moest voor anker liggen in de beschutte baai tussen het pauweneilandje en Benidorm. Kleinere bootjes brachten de gasten tot in het vissershaventje. Er waren veel toeristen die een excursie verkozen boven Benidorm, voor hen stonden bussen klaar om naar hun bestemming te gaan, de klassiekers Guadalest, Alicante, Altea & Calpe.

Maar er waren gelukkig ook toeristen bij die gewoon Benidorm in zwermde, de oude stad en de winkelstraten wat verkende. Veel tijd hadden ze ook niet, want om 7.30u meerde het schip aan en om 13u hees het opnieuw anker, ditmaal richting Denia.
Vele winkels waren vroeger open gegaan om de stad geen desolate indruk te doen geven en er hingen zelfs Duitstalige spandoeken om de Duitse toeristen van het schip welkom te heten. Geen moeite was te klein, dat heb ik zelfs kunnen getuigen, want op mijn laatste dagen vakantie waren gemeentewerkers druk bezig met het wit schilderen van die iconische stenen balustrade op het kasteelplein in de oude stad.
Of er een herhaling komt, dat hangt van de toeristen af. Hun mening zal doorwegen of "Phoenix Reisen", de Duitse rederij, Benidorm zal verkiezen in plaats van de traditionele haven Alicante.

Persoonlijk weet ik niet zeker of ik als cruiseschiptoerist liever in Benidorm zou stoppen. In Alicante is er natuurlijk veel meer te bezichtigen als in Benidorm en krijg je als toerist een beter beeld van het Spaanse leven.
Veel mensen die slechts één dag Benidorm bezoeken (bv vanuit Calpe of Moraire of ...) hebben een slechte indruk van de stad. Het is de combinatie van klimaat, strand, winkelaanbod (voornamelijk de verborgen parels in de onbekende zijstraatjes), horeca, nachtleven, themaparken -en niet onbelangrijk- goedkope prijzen die maken dat mensen keer op keer naar Benidorm blijven gaan. En dat kun je gewoon niet op één half dagje ervaren.

Lees ook: Actueel nieuws
Lees ook: Benidorm City
Lees ook: Costa Blanca
Lees ook: Excursies / Ervaringen
Lees ook: Verhalen van bezoekers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten