Dino Park Algar

Blijkbaar is de omgeving van Benidorm een attractie rijker: Dino park Algar. Het park ligt iets meer dan een kilometer verder van de inkom van de bekende Algar watervallen (Las Fuentes del Algar- Les fonts de l'Algar). Vroeger was het een botanische tuin gespecialiseerd in cactussen (Cactus d'Algar).

Het dinopark bestaat uit een aantal wandelroutes in de vroegere tuin waarin modellen van dinosauriërs staan. Er zouden een 50 tal dinosauriërs staan, nagebouwd op ware grootte. Er zouden dino's zijn die bewegen en dino's die geluid maken. Er zou zelfs een model Diplodocus zijn van 26 meter hoog!
Het hele park komt een beetje nep Jurassic Park over. Van het lettertype tot de monumentale toegangspoort toe, valt het op waar ze de mosterd hebben gehaald. Het park kan echter rekenen op al bijzonder veel ervaring, want in Tsjechië en Slovenië hebben ze al 7 gelijkaardige dinoparken. Bijzonder dan ze nu ineens in Spanje ook één openen.
Ik kan niets zeggen over het park, want ik ken nog niemand die er al geweest is. De andere dinoparken van het bedrijf scoren best goed (4 op 5) met als commentaar dat het vooral leuk is voor de kleine kinderen. Ik ben wel al naar de Dino Expo in Antwerpen Centraal geweest - wat dus NIETS met Dinopark te maken heeft- en ik was niet echt onder de indruk van de statische modellen. Misschien ben ik wat te oud geworden om mij daarin te verwonderen?
In het park kan u een geänimeerde 3D film zien in de stijl van 'walking with Dinosaurs' en het park heeft ook een mini-museum waar je echte dino artifacten kan zien zoals een tand en voetafdruk. Men kan er ook iets eten en er is natuurlijk een souvenirwinkeltje.

Praktisch
De toegangsprijs is 12 EUR voor volwassenen en kinderen tussen 4 en 15 betalen 8 EUR. In de winter liggen de toegangsprijzen lager. Al bij al een leuke uitstap voor wie even met de kinderen niet weet wat doen. Het valt ook prima te combineren met een bezoek aan de watervallen ('s ochtends dino's kijken en in de middaghitte naar de watervallen om af te koelen). Ik denk niet dat er een combiticket voor beide parken bestaat. Het gemakkelijkste geraak je er met de wagen, maar je kan ook de bus 18 van Llorente nemen. Deze stopt aan de watervallen en een retourtje vanuit diverse opstappunten in Benidorm kost u 3,75 EUR. Kijk eerst wel naar de dienstregeling, want deze verschilt naargelang de weekends en hoogseizoen...

Heeft er iemand dit nieuwe dinopark bezocht? Graag hoor ik (en de lezers van deze blog) uw ervaring. U mag dit hieronder als reactie geven of stuur een mailtje!

Lees ook: Themaparken in Benidorm
Lees ook: Ervaringen / Excursies
Lees ook: Omgeving van Benidorm / Costa Blanca
Lees ook: Met de kinderen naar Benidorm

1 opmerking:

  1. Prachtige cactustuin.Hoog gelegen.ideaal voor senioren,die goed te been zijn.Mooie wandelpaden,daartussen door de dino,s.Moeite waard.Eigen auto,voldoende gratis parkeren.

    BeantwoordenVerwijderen