Gay Benidorm

Haal die regenboogvlaggen maar boven en steek ze mee in uw koffer, we gaan op reis naar Benidorm, een zeer populaire bestemmingen voor gays uit alle landen.
Ik had al veel vroeger hierover moeten schrijven, want een belangrijk deel van het toerisme in Benidorm, is gericht op holebi's, een traditie die al bestond in de jaren 70, dus de gay-scene is er goed ingeburgerd, zowel bij de lokale bevolking als bij de jaarlijks terugkerende toeristen. Benidorm heeft elk jaar dan ook een Gay pride weekend (dit jaar 2014 op 12, 13 en 14 september) met natuurlijk de grote optocht en gratis festiviteiten doorheen heel de stad. Maar ook op de andere dagen is er keuze te over voor gay friendly feesten.

De concentratie van Gay bars of het "gay village" bevindt zich in het mooiste gedeelte van Benidorm; de oude stad. De smalle steegjes en pittoreske straatjes herbergen meer dan 20 gay bars. Van de layed back bars waar iedereen welkom is tot bars voor "men only", tot zelfs bars met dark rooms, video-porno, privékamers, bears, leer en travestie gerichte bars... De bars liggen zo dicht tegen elkaar dat de meeste gays er iedere avond een kroegentochtje van maken en van de ene bar naar de andere kuieren. Opvallend is dat deze bars tot laat in de nacht open zijn en omdat ze redelijk klein zijn en het 's avonds heel zwoel kan zijn, staat er altijd veel volk buiten voor de deuren. Het ziet er uit als een gezellige atmosfeer, lekker keuvelen buiten, een plezant feestje binnen. Heel belangrijk ook dat de bars zeer economisch zijn. Een avondje uit kost er vaak minder dan in de Benelux. Hoewel de gay bars iets meer vragen dan de kleine Spaanse bars of de bars in het nieuwe gedeelte, blijven de prijzen goedkoop. Voor de hongerigen is het niet ver stappen naar het tapas steegje (vlakbij de homobars in het oude centrum) waar je spotgoedkoop lekkere tapas kan eten. In de meeste bars heb je ook happy hours en je zal merken dat de vaste klanten of zij die er al iets langer op verlof zijn weten waar je moet zijn voor de meeste ambiance. Sommige bars trekken een wat ouder publiek, andere dan weer vooral jongeren. Wie houdt van mega-discotheken, die kan beter net buiten Benidorm naar de Av. de la Comunidad Valencia. Daar bevinden zich de grootste discotheken van de regio, oa de KU, de KM discotheek en Penelope's. Deze discotheken vragen inkomprijzen. De 'gewone' uitgaansbuurt van Benidorm zelf, bevindt zich aan de Calle Mallorca. Ook hier lopen veel gay's rond, aangetrokken door de danscafé's, de vele showbars en de vriendelijke ambiance. Jong en oud en van alle strekkingen zijn dus hartelijk welkom in het nachtleven van Benidorm.
De gaybar 'people' in het oude centrum

Natuurlijk maakt het nachtleven alleen geen gay bestemming. Het komt gewoon als extra bij de vele troeven van Benidorm. Een andere extra troef is het naaktstrand. Het is algemeen geweten dat de naaktstranden aan de beide randen van Benidorm een overwegend gay publiek aantrekken. Zo heb je het onder gays immens populaire naaktstrand Rincon de Conil. Je geraakt er moeilijk, je moet vanaf Cala de Finestrat (westkant van Benidorm) een best zwaar wandelpaadje volgen tot aan het strand. Je inspanning wordt echter goed beloond, want het strand ligt zeer idyllisch in een baai, volledig beschut en volledig in de vrije natuur. Andere, rustigere, baaien zijn aan het andere uiterste van Benidorm, de beschutte baaien van Ti Ximo. Deze baaien zijn gemakkelijk te bereiken voor de toeristen die verblijven in het 'Engelse gedeelte' Rincon de Loix. Hoewel deze stranden geen officiële naaktstranden zijn, lopen sommigen er toch naakt rond en dit wordt gedoogd, maar dus zeker niet verplicht. De baaien zijn veel rustiger dan de grote stranden Levante en Poniente. Meer hierover in het artikel "Stranden van Benidorm". Ga je naar de naaktstranden, vergeet dan zeker geen water en eventueel eten mee te nemen, want er is niets voorzien! Neem ook altijd netjes uw afval terug mee om de stranden vlekkeloos te houden!
De grote, toeristische, stranden hebben even goed hun 'onofficiële gay plekken', vaak in de nabijheid van de gay bars op de dijk. Je vindt ze vanzelf of vraag het even in de gay bars. 

Er zijn tenslotte ook nog enkele erotische gay sauna's in het oude gedeelte, waarvan H20 sauna de meest bekende is. Sexshops zijn er natuurlijk ook en er is een sexcinema met gay en transgender kamers.

Er zijn ook restaurants en hotels die zichzelf 'gay-friendly' noemen, maar dat vind ik persoonlijk nogal een nietszeggend label, want zover dat ik weet zijn alle (of toch de meeste) restaurants zeer respectvol en vriendelijk tegen holebi's.

TIPS

Benidorm is groot, dus als je interesse hebt om vaak de gaybars te bezoeken, is het best om een hotel te boeken dicht bij het oude centrum. Vanuit de Rincon de Loix wijk is het bijvoorbeeld al 2 tot 3 kilometer wandelen tot het oude centrum. Een behoorlijke wandeling iedere keer om naar uw favoriete bar te gaan. Wie eerder naar Benidorm trekt voor het naaktstrand, kan beter een hotel boeken in La Cala de Finestrat, dit is echter ook meer dan 3 kilometer verwijderd van het oude centrum... 
Kijk ook eens op boekingswebsites, daar vindt je leuke B&B's en kleinschalige hotelletjes in het oude centrum.
Er circuleren enkele verhalen over homokoppels die overvallen werden of slaag kregen in de stadsparken. Hoewel ik niet geloof dat gays meer kans lopen om overvallen te worden of slachtoffer te zijn van zinloos geweld, blijft het natuurlijk slim om op uw hoede te blijven. Logischerwijs ga je best niet alleen of als koppel 's nachts op het strand of in de pikdonkere, lege parken rondwandelen. Wegens teveel overlast is het trouwens verboden om 's nachts de stranden te betreden.

Ik hoop dat ik holebi's heb overtuigd om naar Benidorm te komen. Je zal er in ieder geval geen spijt van hebben. Zoals je gemerkt hebt, is er voor iedereen wat wils in Benidorm en dit in een zeer open en vriendelijke atmosfeer!

Gays worden uitgenodigd om mijn woorden kracht bij te zetten. Hebt u een vakantie in Benidorm genoten of hebt u een nare ervaring meegemaakt? Stuur me graag een mailtje of geef uw commentaar over uw bezoek aan Benidorm hieronder of in de rubriek "Verhalen van Bezoekers"!

Lees ook: Benidorm City
Lees ook: Verhalen van Bezoekers
Lees ook: Benidorm Praktisch
Lees ook: Stranden van Benidorm

Hieronder nog een kaart (mogelijk verouderd) met alle gay-bars of attracties in de oude stad. Dit om een idee te geven over het aanbod.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten