Jongeman overlijdt na val uit rollercoaster in Terra Mitica

Gisteren 8 juli, gebeurde er een tragisch ongeval in het pretpark Terra Mitica in Benidorm. Een jongeman van 18, vermoedelijk afkomstig van IJsland, is uit de achtbaan 'Inferno' gevallen. Hoe dit is kunnen gebeuren is nog niet bekend. Onderzoek moet uitmaken of het veiligheidsharnas niet vast genoeg zat of er een technisch mankement voorviel tijdens de rit.

De Inferno staat er nog maar 7 jaar en heeft in die tijd nog nooit een probleem vertoont. De achtbaan werd zoals vereist, geregeld op veiligheid gecontroleerd door een externe firma en iedere ochtend nagekeken en getest door de personeelsleden. Het wordt dus uitzoeken wat er nu fout is gegaan in de attractie.

Het pretpark Terra Mitica werd van in het begin al geplaagd door financiƫle problemen. De huidige eigenaar, Aqualandia groep (van het waterpark), heeft het pretpark niet uit het dal gekregen en ziet de bezoekers gestaag dalen. Ik vrees dat het vreselijke ongeval van gisteren weer een nieuwe slag wordt voor het al zwaar lijdende attractiepark.

Lees ook: Themaparken in Benidorm
Lees ook: Benidorm Actueel
Lees ook: Benidorm Praktisch
Lees ook: Benidorm City

Geen opmerkingen:

Een reactie posten