Geen strandbar 'Chiringuito' in Benidorm

In een vorig artikel berichtte ik over het feit dat er eventueel een 'chiringuito', een strandbar zou toegelaten worden in Benidorm. Dit jaar echter zal er met zekerheid géén komen.

Chiringuito in Villajoyosa
De strandhutten zijn in de Costa Blanca, en aan de Spaanse kustlijn in het algemeen, een zeer populaire trekpleister geworden voor zowel toeristen als Spanjaarden. Men zou het kunnen vergelijken met de 'overdreven' populariteit van zomerbars en strandbars in de Benelux. Iedereen drinkt wel graag een biertje in een zomerse setting; zand, loungezetels, strandstoelen en parasols. In Benidorm is er al een tijdje vragende partij naar zo'n strandhut waar je met de voeten in het zand een fris pintje (of cola) kan drinken. De horeca echter wil zo'n strandhutje liever niet voor hun deur. Blijft nog over; het afgelegen strandje Tio Ximo in de baaien voorbij het Levante strand. Ideaal om daar een strandbar open te doen, want op dit moment zijn daar geen enkele faciliteiten. Jammer genoeg zijn de ingediende aanvragen voor strandbars allemaal geweigerd. De criteria zijn dan ook streng; het moet een aantrekkelijk -tijdelijk- gebouwtje zijn dat past in de omgeving, ecologisch en moet onder andere ook toiletfaciliteiten voorzien....

Dit jaar dus geen strandbar in Benidorm, maar dit gebrek wordt ruimschoots goedgemaakt door de strandbars op stranden in de buurt. Zo zijn er een aantal in Altea en ook in Villajoyosa. Er is er zelfs ééntje op het naaktstrand Raco Conill, maar daar gelden natuurlijk kledijvoorschriften, namelijk geen kledij :-)

Lees ook: Stranden van Benidorm
Lees ook: Beach bars op het strand
Lees ook: Villajoyosa
Lees ook: Altea
Lees ook: Benidorm Praktisch

Geen opmerkingen:

Een reactie posten