La Marina shopping center

In Benidorm kan er ook af en toe regen vallen. Toen ik in november 2012 in Benidorm zat, regende het jammer genoeg heel vaak. Niet leuk natuurlijk, want wat te doen? Wel, deze dagen zijn voor de shoppers, want je hebt in Benidorm La Marina shopping center!

La Marina is het shopping center iets buiten Benidorm. Voor wie in Cala de Finestrat en omgeving Mont Benidorm verblijft en graag wandelt, kan er te voet heen. Wie in hartje Benidorm verblijft, kan best even de bus nemen. De bus stopt zowel op de Av. del Mediterraneo als in Av. Rei Jaume I, dus in de buurt van de meeste hotels. Men neemt in dit geval bus nr 2. Voor 1,40 EUR brengt de bus u en uw gezelschap tot vlak voor de ingang. De bus rijdt frequent en heeft zijn eindhalte aan het shopping center, dus men kan het niet missen.
Het shopping center heeft een mix van winkels. Anders dan in Benidorm centrum, vindt je hier de vertrouwde kledingwinkels van thuis. C&A, H&M, Jack&Jones, Massimo Dutti, Springfield, Mango... Naast deze winkels zijn er ook verschillende 'onbekende' kledingwinkels met veelal goedkope kledij, een speelgoedwinkel 'Don Dino' en een grote elektronicawinkel 'Miro'. Het winkelcentrum is volledig overdekt, wat het ideaal maakt op regenachtige dagen, maar geen nood als het zonnetje erdoor komt, want op de tweede verdieping is een groot terras met vele drank en eetgelegenheden. De hongerigen moeten ook niet vrezen, want er is onder andere een Burger King, een Mister Kebap, een restaurant "cantina Mariachi" en veel meer... Ook heb je er een leuke koffiebar "Jamaica coffee shop". 

Wie liever vertier zoekt, kan er terecht in de cinema op de tweede verdieping. Er zijn 9 zalen met vooral Engelstalige films. De mannen kunnen ook verkiezen om wat te bowlen in de bowlingzaal terwijl de dames gaan winkelen. Kinderen kan je een beetje bezig houden met de speelgoedwinkels en op de tweede verdieping zijn er een aantal speeltuigen die bediend worden met muntstukken. Fanatieke shopper zijn wel een hele voormiddag of namiddag zoet, maar ook wie wat wil kuieren en slechts enkele winkels binnen wilt, is al gauw een uur of twee zoet. Tussen de winkels staan vaak kraampjes met snoep en andere artikels. 

Rondom het winkelcentrum zijn nog enkele grote ketens te vinden zoals de gigantische speelgoedwinkel Jugeutilandia en verschillende supermarkten zoals Lidl, Carrefour en de dierenwinkel 'Hobby Zoo'.

Geen beter tijdverdrijf tijdens een druilerige dag om lekker te gaan winkelen. Het is er meestal ook zeer rustig, wat het winkelen er nog relaxter op maakt. Alleen jammer dat er weinig zitbanken zijn in het winkelcentrum. De prijzen verschillen niet veel van deze in de Benelux. Meestal is het iets goedkoper (bv we kochten er een jas voor 90 EUR die in België 110 EUR kostte) zoals vaak in de Mango en Zara, maar soms is het gewoon dezelfde prijs. 

Nog een tip voor de shopaholics: let op dat je niet té veel koopt, want je moet het allemaal in je koffer krijgen. T-shirt zijn daarin uiteraard gemakkelijker dan zware jassen. Ik spreek in dit laatste uit ervaring... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten