Hogesnelheidslijn tussen Madrid en Alicante

Het zou bijna af zijn, de hogesnelheidslijn die Madrid verbindt met Alicante. De "Alta Velocidad Española", kortweg AVE, heeft bevestigd dat de opening voorzien is voor de maand juni. AVE is het onderdeel van de nationale spoorwegmaatschappij RENFE dat de hogesnelheidslijnen uitbaat.

Binnen enkele maanden zou het dus mogelijk moeten zijn om de Spaanse hoofdstad supersnel te bereiken per trein. De treinrit met AVE vanuit Valencia naar Madrid duurt slechts 1 uur en 33 minuten. Dezelfde trein rijdt dus binnenkort door naar Alicante. Er is sprake van dat de lijn in de toekomst zelfs wordt doorgetrokken tot in Murcia en Cartagena!

Dat deze trein het toerisme zal doen opleven is wel duidelijk. Benidorm en Costa Blanca zijn al zeer geliefd bij de Madrilenen, die de verzengende hitte van de hoofdstad vaak omwisselen voor de zachtere temperaturen aan de kustlijn. De trein gaat de barrière voor de inwoners van Madrid verkleinen. De hogesnelheidstrein zal een aantrekkelijk alternatief worden voor de haast 5 uur durende autorit (over tolwegen) naar de Costa Blanca Ook andersom zijn er nieuwe mogelijkheden. Personen die een lange tijd verblijven in de Costa Blanca verblijven of expats zullen veel sneller en luxueuzer tot in Madrid geraken. Ideaal voor een weekendje citytrippen!

Lees ook: Benidorm Praktisch
Lees ook: Costa Blanca Algemeen
Lees ook: Costa Blanca meer...
Lees ook: Benidorm Actueel


Geen opmerkingen:

Een reactie posten