Toeristen verblijven minder lang in Benidorm

Volgens de laatste cijfers van het 'Instituto Nacional de Estadistica' (statistiek) verblijven de toeristen minder lang in Benidorm dan enkele jaren geleden. Het aantal toeristen in juli en augustus was toegenomen van 146 000 in 2005 tot 155 000 dit jaar (2011), maar het aantal nachten die toeristen in Benidorm doorbrachten ging van 1,2 miljoen naar slechts 1 miljoen!

Het gemiddeld verblijf van toeristen in Benidorm is nu zelfs minder dan een week (6,5 dagen). Kortere vakanties zijn tegenwoordig heel populair; op de Britse boekingen zijn de vakanties van 4 tot 6 dagen met maar liefst 29% gestegen! Ook in de Benelux ziet men steeds meer vakanties naar Spanje voor 4 dagen...

Men wijst de vinger opnieuw naar de crisis. Mensen kunnen minder uitgeven, maar willen nog steeds hun jaarlijkse vakantie. Ook de flexibiliteit en de lage kostprijs van de budgetvliegmaatschappijen kan ervoor zorgen dat mensen voor slechts enkele dagen Benidorm bezoeken.

Ik denk dat men ook wat verder moet zoeken. Zo ken ik veel mensen die gewoon meer dan 1 maal per jaar op vakantie willen, een grote vakantie... en een kleine. Laat die kleine (goedkopere) vakantie dan net naar Benidorm zijn. Het is zeer kort reizen (2 uurtjes vliegen) en de meeste mensen die naar Benidorm gaan, kijken (jammer genoeg! zie Costa Blanca) niet verder dan het strand, de winkelstraat en de cafés, waardoor je met 4 dagen strandvakantie weer uitgerust bent. Laatst zei zelfs een collega van me dat een korte strandvakantie in Spanje in sommige gevallen goedkoper blijkt dan enkele dagen verblijven aan de kust in België... dan is de keuze snel gemaakt.
Nog een andere reden waarom mensen een korte vakantie nemen is omdat citytrips zo 'hot' zijn. Citytrips zijn vakanties van 2,3 of 4 dagen in een stad betrekkelijk dichtbij. Benidorm is niet echt een grootstad te noemen, maar het heeft er toch wat van weg. Men kan er prima shoppen, eten en uitgaan. Er zijn smalle straatjes genoeg om enkele dagen te kuieren en zelfs in de winter zou men er zich enkele dagen prima kunnen bezighouden.

Misschien moeten we er ons gewoon bij neerleggen dat in onze haastige maatschappij alles snel moet verlopen, ook onze zuurverdiende vakanties....

Lees ook: Benidorm City
Lees ook: Benidorm Actueel
Lees ook: Excursies rond Benidorm
Lees ook: Benidorm Praktisch

Geen opmerkingen:

Een reactie posten