World Championship Base Jumping

In Benidorm is er altijd wel iets te doen in de weekends. Net als voorgaande jaren is er dit weekend opnieuw de spectaculaire Base Jumping contest.

Niets vermoedende voorbijgangers schrokken enorm op van die lefgozers die van Benidorms hoogste toren sprongen en enkele tellen wachtten voor ze hun parachute open trokken.

Hotel Bali organiseert opnieuw dit bijzondere schouwspel waar "base jumpers" de kans krijgen om van één van de hoogste torens van Spanje te springen. Met zijn 210 meter hebben ze de mogelijkheid om enkele tellen "vrij te vallen" vooraleer ze hun parachute open trekken. Ze draaien dan een rondje en trachten zo dicht mogelijk op het midden van een roos te landen. Sommigen slagen er wonderwel in om beide voeten in een ultrazachte landing neer te ploffen op de rode bol. Anderen misrekenen zich en landen pardoes in het zwembad ernaast. Het is allemaal bijzonder grappig om te zien.

Wie het geluk heeft om in Benidorm te verblijven, kan de springen nog zien van 17 tot 19u, en morgenvroeg nog van 10 tot 13u! Afspraak in Hotel Bali, je loopt gewoon door de inkom tot aan het zwembad, waar je tevens iets kan drinken.

Het moet wel gezegd worden; de ene moment laat men je gewoon toe tot aan het zwembadgedeelte. Een andere keer hielden ze ons tegen omdat we geen gasten waren in het hotel... Net zoals in vele andere hotels in Benidorm maken ze niet altijd duidelijk wanneer andere gasten wel/niet toegelaten zijn...

Maar stel dat u niet welkom bent; u kan het schouwspel nog goed bekijken vanaf de openbare parking aan de achterkant van het hotel Bali. Ook van ginds heb je een goed zicht op de springers.

In elk geval, zeker de kans niet missen om dit spektakel te zien!

Lees ook: Benidorm Actueel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten