Nieuwe bar aan het strand in authentiek huisje

Wie geregeld naar Benidorm gaat, kent ze wel. Die oude huisjes die op de dijk van het Levante strand overbleven. Ze stonden in fel contrast met de wolkenkrabbers er omheen en werden bedreigd met de sloop. Eén huisje is echter gered en het is een hippe bar geworden.

Oasis Beach Club
Oasis Beach Club
Ik denk dat haast iedereen die er vroeger passeerden, hetzelfde gedacht had van die prachtige oude huisjes; hadden we maar de centen om die peperdure grond te kopen en zo'n huisje te renoveren om in te wonen... Waar ze eerst nog wat bewoond leken en hier en daar wat werden opgekalefaterd, waren ze de laatste maanden ontsiert door graffiti en stond het onkruid manshoog... Geruchten van een sloop werden niet goed onthaald door de inwoners en toeristen. De huisjes hebben dan misschien geen echte historische waarde, ze waren een laatste getuige van het Benidorm voor de jaren 60. Het Benidorm waar geen wolkenkrabbers stonden, maar wel vakantiehuisjes en villa's van de rijkere bewoners van het binnenland, voornamelijk uit de stad Alcoi. De elite uit Alcoi ging er in het weekend de drukkende hitte van het binnenland ontvluchten, en een frisse neus te halen. Met de betere mobiliteit kwamen de toeristen van verder. Vanuit Alicante, vanuit Madrid, vanuit België, Zweden, Groot Brittanïe en zo voort. De vakantiehuisjes maakten allemaal plaats voor hogere en dichtere bebouwing. Een trend die zich tot op vandaag voortzet. Behalve aan die uithoek waar die enkele huisjes trots bleven staan en zich staand hielden tegen dat verticale geweld rondom.
Iedereen in Benidorm heeft een eigen versie waarom deze huisjes er nog stonden ondanks de miljoenen die ontwikkelaars wilden betalen. Denkelijk is de eigenaar overleden en waren er familietwisten rond de gronden...
Er is één huisje gered, ééntje dat verder naar achter stond. Het is niet alleen gered, het is prachtig gerenoveerd en men heeft er een hip parkje en terras rond gebouwd. De Oasis Beach Club is de nieuwe, verleidelijke naam en de grote opening was dit weekend.

voor de renovatie van het terrein
We kunnen zulke initiatieven natuurlijk alleen maar toejuichen! Binnen enkele weken zijn we in Benidorm en ik weet al zeker waar ik 's avonds ga rondhangen...

Lees ook: Benidorm Actueel
Lees ook: Benidorm City
Lees ook: Uitgaan in Benidorm
Lees ook: Eten en drinken


Geen opmerkingen:

Een reactie posten