De zonnebedden-oplossing

Gedaan met handdoekje leggen en daarbij zonnebedden een hele dag opeisen. Tenminste toch in de Magic Costa Blanca hotels.

Magic is een bekende naam in Benidorm. De keten heeft verschillende hotels in Benidorm, voor alle budgetten en wensen. Van 4 sterren all-inclusive resorts zoals "Magic Rock aqua" tot kleinschalige stadshotelletjes zoals "Magic Fenicia".
Logo Magic Costa Blanca

De meeste Magic hotels hebben een zwembadgedeelte en daar loopt het fout. Het typische scenario zoals in de meeste hotels: de mensen zetten hun wekker, gaan (haast in de nacht) zeer vroeg hun handdoekje klaar leggen op de zonnebedden, om vervolgens eerst uit te slapen en uitgebreid te ontbijten. Iemand die wat later komt, ziet alleen maar lege zonnebedden met een hoop handdoeken erop...
In de Magic hotels pakken ze deze frustratie eindelijk aan. Het concept is gewoon heel simpel: als een handdoek langer dan 25 minuten over een zonnebed hangt zonder dat er iemand op gaan liggen is, zal een personeelslid, dat hiervoor speciaal toezicht houdt, de handdoek verwijderen en in een kluis steken. De getroffene kan zijn handdoek kosteloos terugkrijgen, samen met een bolwassing van de regels. Een proefproject is goed gelukt in hun hotel "tropical Splash" en tegen volgende zomer zal het standaard moeten zijn in alle Magic Costa Blanca Hotels.


Ikzelf heb in Benidorm nooit zulke problemen gehad. Ondanks dat we all-in nemen, blijven we nooit in het hotel. Bij het ontbijt hebben we al onze spullen al bij en zijn we meteen weg. Zelfs voor het middageten gaan we haast nooit naar het hotel, maar eten we iets in de oude stad of op de plek waar we op 'excursie' zijn. Het zwembad in het hotel kan me gestolen worden; toch zeker met die prachtige stranden en dat heldere water zo dichtbij! 

Maar ik vind het een goede zet. In Mexico waar we wel "vastzaten" in een all-in resort, werd ik horendol van die race om zonnebedden. Daar had je van die grotere hemelbedden met matrassen, en die werden steeds ingepikt door heuveltjes handdoeken... Toen we na enkele dagen er genoeg van hadden en alle handdoeken weg namen, kwam er pas na 3 uur (!) een Russische kerel klagen, dat we de handdoeken van hem en zijn vrienden hadden verplaatst. Hijzelf had ze er voor 4 (!) bedden gaan leggen om 6u 's ochtends en bleek met andere hotelgasten daarin een beurtrol te hebben gemaakt...  Ik was onverzettelijk na het horen van zo'n praktijken en de gemoederen bij die kerel liepen zo hoog op dat de hotel Security hem moest bedaren...

Goede regels voorkomen deze onzin. Dus een vraag naar ALLE hotels met dit fenomeen: volg het goede voorbeeld van Magic Costa Blanca! 

Lees ook: De zonnebedden-race
Lees ook: Hotels en appartementen in Benidorm
Lees ook: Excursies en ervaringen
Lees ook: Blog / Column
Lees ook: Benidorm Actueel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten