Afval op de stranden

Benidorm heeft een hilarische nieuwe campagne tegen sluikstort, en dan vooral het typische afval dat je op het strand vindt. 

De stranden zijn Benidorm's grootste aantrekkingskracht. Het prachtige goudgele, fijne zand is kenmerkend voor de badstad. Ondanks dat er in het hoogseizoen massa's mensen op de stranden liggen, is het toch meestal piekfijn. De grote machines die 's nachts over het strand razen zijn daar niet vreemd aan. Maar toch is er af en toe afval, en dan vooral kleiner afval dat "tussen de mazen van het net belandt" zoals die vervelende sigarettenpeuken.
Afval Benidorm
Wat heeft Benidorm nu gedaan om dit aan te kaarten? Wel, ze hebben gewoon de boel "vergroot". Enorme sigarettenpeuken, zonnebloempitten, frisco-stokjes en plastic afval sieren de toegang van het strand met de niet mis te verstane boodschap ''No olvide recoger TODAS sus pertenencias". Je moet niet veel Spaans kennen om hierin te verstaan dat je niet mag vergeten AL uw spullen mee te nemen.
De campagne zal zich steeds verplaatsen zodat de boodschap overal goed doorkomt.

Sensibilisering is heel belangrijk: hoeveel rokers gooien hun peuken gewoon op de grond zonder te beseffen dat dit ook een vorm van vervuiling is. Hetzelfde met die pitjes. Geregeld zie ik in de Benelux iemand op de bus op die pitjes knauwen en zonder schroom de hulzen op de busvloer dumpt. De mensen staan er gewoon niet bij stil dat dit niet netjes is...
Op de stranden in Benidorm staan heel opvallende blauwe vuilbakken. Volgens mij is er nergens een plek op het strand waar je verder dan 20 meter van zo'n vuilbak verwijderd bent. Het is dus vrij egoïstisch om je zootje dan niet op te ruimen...

Ik ben al in vele landen naar het strand geweest, en als sigarettenpeuken de grootste irritatie zijn, dan valt het zeker nog goed mee. Maar ik begrijp ook dat die paar sigarettenpeuken het ideale plaatje verpesten, en dus aangepakt moeten worden.
Hopelijk denken de mensen door deze campagne twee maal na zodat iedereen kan genieten van die prachtige stranden, zonder op peukjes te moeten kijken.

Lees ook: stranden in Benidorm
Lees ook: Veiligheid op het strand en in het water
Lees ook: Benidorm Actueel
Lees ook: Benidorm praktisch

Geen opmerkingen:

Een reactie posten