Benidorm helpt blinden en slechtzienden.

Het is al langer geweten dat Benidorm graag iedereen verwelkomt. Jong en oud, en ook mensen met een handicap. Iedereen heeft recht op een leuke vakantie en dat is al langer het hartverwarmende uitgangspunt van Benidorm.

Enkele weken geleden zijn er op de grootste oversteekplaatsen audio-hulpen geplaatst, een zogehete "Rateltikker". Drukt men op de knop, dan geeft de hulp een tikkend audio signaal. Wordt het groen, dan tikt het veel sneller en dan weet de persoon met een visuele handicap dat hij over kan steken. Een handig systeem dat in de steden in de Benelux al langer in gebruik is, maar in vakantieplaatsen zo goed als een primeur blijkt. Dit toestel geven niet enkel een tikkend geluid, maar zouden ook vibreren voor slechthorende of dove personen. Een handigheidje is dat het volume van het 'getik' 's nachts wordt gedempt, zodat de buurtbewoners er geen hinder van kunnen ondervinden.
Op dit moment hebben ze er 32 geïnstalleerd (wat betrekkelijk weinig is voor zo'n grote stad), maar Benidorm werkt nauw samen met de "National Organization for the Blind" om te zien waar men dit systeem in de toekomst nog kan inplanten.
Op het strand is er dan weer een ander systeem gebouwd dat blinden of slechtzienden de kans geeft op een veilige manier in de zee te zwemmen. Het systeem bevindt zich op het Poniente strand bijna tegen de jachthaven, waar ook een heleboel andere voorzieningen voor personen met een handicap zijn en tevens een EHBO post. Het systeem bestaat uit een aantal boeien die in de zee liggen en een signaal uitzenden. De persoon met een visuele handicap moet een bandje vragen in de strandhut. Dit bandje geeft biepsignalen, waardoor de zwemmer precies weet hoe diep hij in het water zit. Ook de redder heeft verbinding met het signaal. Bereikt de zwemmer de rand van het veilige gebied, krijgt hij zelf een waarschuwend signaal te horen, net als de redder, die dan extra waakzaam kan opletten.
Het systeem zal heel het jaar door actief zijn, en is gratis voor de gebruiker.

Benidorm onderscheidt zich weer opnieuw met maatregelen voor personen met een handicap en dat kunnen we alleen maar toejuichen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten