bioscopen / cinema's in Benidorm

Een dagje slecht weer? Een blockbuster film waar je niet voor kan wachten tot thuis? Dit kan geen probleem geven in Benidorm!

Haast een beeld uit vervlogen tijden,
een stadscinema met
kleurrijke, verlichte panelen... 
Er zijn drie grote cinema's in Benidorm en ik heb er ook een aangegeven voor Alicante. Films in het Nederlands of Nederlands ondertiteld kan je natuurlijk vergeten. Het beste wat je vindt zijn Engelstalige films die niet gedubt zijn, maar Spaans ondertiteld. Deze films worden altijd met V.O. of V.O.C. gemerkt achter de titel. Dit betekend gewoon "Version Original", dus geen stemmen worden gedubt. Je komt het haast niet tegen, maar dit betekent ook dat bv een franse film met daarachter V.O. normaal dus in het Frans wordt gesproken met Spaanse ondertitels!
Vraag voor de zekerheid altijd even aan de kassa of de film in het Engels is. De moeite waard om te vermelden is dat bioscopen in Spanje véél goedkoper zijn dan in de Benelux. Een ticketje in de Cinema Colci kost slechts rond de 6.50 EUR dacht ik, in de Spaanse Kinepolis wel bijna 9 EUR.

Cinema Colci in de Avenida de los Limones. Deze cinema bevindt zich in het centrum van Benidorm. Het is misschien wat zoeken doorheen die smalle stegen, maar je vindt het wel. Het is gelegen op de hoek met Av. de los Almendros. Een -redelijk- groot en gezellig cinemacomplex. Je kan er ook iets drinken en iets eten. Op het internet staat dat ze één film hebben in het Engels (Spaans ondertitelt), maar toen we binnen sprongen om informatie te vragen, bleek dit niet zo te zijn. Er was ook geen enkele film bij waar V.O. achter stond... Misschien wel in het hoogseizoen? Deze cinema heeft een parking achter de hoek in de Calle Apolo XI. Ik
geloof dat de parking gratis is bij een cinemabezoek.

Cinema Colci Rincon is uiteraard van dezelfde keten als bovenstaande, maar heeft zeker één Engelstalige film. Welke film dit is, kan je gemakkelijk zien op hun website (http://www.cinescolci.com/cartelera/ver/colci-rincon) omdat deze normaal bovenaan de lijst staat en er V.O.C. achter staat. De cinema bevindt zich wat uit de buurt als je geen hotel in de Engelse wijk hebt. Het complex staat namelijk in de Av. De Zamora, een zijstraat van de bekende laan Av. Ametlla de Mar. Mensen met een huurauto zullen het praktisch vinden om te weten dat er een ruime parking naast deze cinema, alhoewel deze meestal goed vol staat, zal je vast wel een plaatsje vinden op de parking of op de baan zelf.

Cines IMF in het La Marina shopping center biedt een zevental films aan, maar jammer genoeg tot op heden allemaal gedubt. Enkel voor de Spaanstaligen dus (wat jammer is gezien het shopping center ook veel toeristen aantrekt).

Buiten Benidorm, in Alicante vind je een Kinepolis in het mooie winkelcentrum Centro Commercial Plaza Mar 2. Volgens de website van Kinepolis spelen er in deze cinema maar liefst 5 verschillende films in VOC (met Spaanse ondertitels), dus meestal Engels gesproken. Een beetje uit de buurt voor een nonchalant cinema-bezoek, maar de echte cinefiel laat zich meestal niet snel tegenhouden, daarmee neem ik het ook maar in de lijst... Er is een parking naast het winkelcentrum. De winkels zijn er open tot 22h (!) dus je kan er even goed vlak voor de film nog wat shoppen. Restaurants en drinkgelegenheden zijn er genoeg, waarvan er sommige tot wel 3 AM (!) open blijven om na de voorstelling nog wat te keuvelen.

Besluit
De beste keuze voor de toeristen in Benidorm is dus de Cinema Colci Rincon. Je kan er geraken met verschillende bussen (vraag even aan de receptie of kijk op het busnet-plan aan een halte). Wie in de 'Engelse' wijk Rincon de Loix verblijft, zou er zo te voet naartoe kunnen wandelen. Kijk best wel eerst op het internet welke film er draait in het Engels. Sommige mannen zullen teleurgesteld zijn met weer een romantische film en ik kan het gezicht van vrouwlief al zien als de enige Engelse film een rambo-achtige actiefilm blijkt te zijn....

Lees ook: Benidorm Praktisch
Lees ook: La Marina shopping center
Lees ook: Excursies / Ervaringen
Lees ook: Uitgaan in Benidorm
Lees ook: Benidorm Palace bezoeken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten