Golfen in Benidorm

Zoals eerder beloofd zou ik wat berichtjes maken over de sportmogelijkheden in Benidorm. Mensen associëren de 'goedkope' badstad misschien niet met een klassevol partijtje golf, maar zoals ik vast al eerder zei: Benidorm blijft verrassen!

Villaitana Golfbaan
De golfbaan het dichtst bij Benidorm -en tevens bij de hoogst aangeschreven banen in de Costa Blanca- is Villaitana Golf. Hier heb je twee golfbanen, namelijk 'Levante' Championship 72 Par en 'Poniente' Executive 62 Par, beide 18 holes natuurlijk. De golfclub ligt net onder Terra Mitica, volledig omgeven door prachtige natuur en met een adembenemend vergezicht op Benidorm en de Middellandse Zee.

Vlakbij Villaitana Golf zijn er verschillende 'high end' hotels specifiek voor wie het golven het hoofddoel van de vakantie vormt. Uw wederhelft en/of kroost kan gerust mee, want op wandelafstand heb je het enorme pretpark Terra Mitica, aan de andere kant Terra Natura en Aqua Natura (respectievelijk een dierentuin en aquapark) en een kleine taxi of busrit brengt u tot aan het strand in Benidorm. Zo heb je het 4 sterren hotel 'Melia Villaitana' dat opgebouwd is als een typisch Spaans dorpje en zelfs een prachtig Aziatisch geïnspireerd 5 sterren hotel 'Barcelo Asia Gardens hotel en Thai Spa'. Deze hotels bieden allebei golfarrangementen aan.

Sierra Cortina te Finestrat
Een andere golfbaan, dichtbij Benidorm, is Sierra Cortina Pitch & Putt. Deze golfbaan is gelegen in Finestrat en biedt eveneens 18 holes in een prachtig groen kader.

Uw golfstokken kan u thuis laten, u kunt deze vrij goedkoop huren in Benidorm. Zo bieden verschillende organisatoren en hotels arrangementen aan waarin naast al het benodigde golfmateriaal ook vervoer en inkom tot de golfbaan inclusief is. Zo hoef jij geen moeite te doen om een auto te huren en kun je zorgeloos nog iets drinken in de golfclub. Deze arrangementen zijn natuurlijk ook handig voor de beginnende speler.

Een populaire aanbieder van deze arrangementen is de Union Jack bar & golf society. Hun thuisbasis is de Union Jack bar in het hartje van de Rincon de Loix wijk in Benidorm.

Golf heeft nog steeds omschreven als elitair en duur, maar niets is minder waar. Voor een kleine 50 EUR kan je al een sportief dagje golfen met vervoer en huur van golfstokken bij in! Bedenk wel dat -net als elders in de wereld- er enkele kledijvoorschriften zijn. Het spreekt voor zich dat je niet gaat golfen in een onderhemd. Verder zeker het proberen waard en golfers die eens een nieuwe bestemming zoeken: ga naar de Costa Blanca, want naast de golfbanen die ik hier heb opgesomd, zijn er in de omgeving van de Costa Blanca tussen Denia en Alicante nog minstens 10 golf -en oefenbanen.

Lees ook: Excursies / Ervaringen Benidorm
Lees ook: Themaparken in Benidorm
Lees ook: Omgeving van Benidorm / Costa Blanca
Lees ook: Benidorm Praktisch

Geen opmerkingen:

Een reactie posten