Alicante doet toegeving met een nieuwe buslijn.

Een recent gebouwde hogesnelheidslijn verbind Madrid met Alicante. Dit was goed nieuws voor het toerisme in Benidorm, want de Madrilenen ontsnappen graag aan de hitte door een weekend of langer naar Benidorm te trekken. Tot voor kort echter bemoeilijkte Alicante bewust deze reis....

Zicht op Villena
Alicante, waar zich de eindhalte bevindt van de hogesnelheidslijn, voelde er niets voor om een bushalte aan het eindstation te maken. Hierdoor waren de reizigers, voornamelijk vakantiegangers die naar Benidorm willen, verplicht om ofwel te voet een eindje naar de busterminal te stappen, ofwel naar de eindhalte van de tram Alicante-Benidorm te stappen met hun bagage. Niet echt een toerist-vriendelijke oplossing. Benidorm reageerde adequaat. In plaats van Alicante richtte ze hun pijlen op een stadje dieper in het binnenland; Villena. Dit stadje heeft ook een halte op de hogesnelheidslijn van AVE en wilde wel een rechtstreekse bus toelaten van het station naar Benidorm.

Nu is bekend gemaakt dat Alicante water bij de wijn wil doen. De buslijn 6 in Alicante zou een route-aanpassing hebben gekregen waardoor ze nu van het treinstation rechtstreeks rijdt tot aan de grote busterminal. De frequentie zou om de 15 minuten zijn. Ik persoonlijk vind het wel een heel kleine toegeving, want dit betekend opnieuw een overstap om rekening mee te houden (en te betalen).

De vraag blijft of Benidorm nog door zal gaan met de plannen met de rechtstreekse bus naar Villena...

Ik hou jullie op de hoogte!

Lees ook: Benidorm rekent op Villena voor passagiers AVE hogesnelheidstrein
Lees ook: Hogesnelheidslijn tussen Madrid en Alicante
Lees ook: Alicante
Lees ook: Benidorm Actueel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten