Adult-only hotels in Benidorm

Graag wil ik even stilstaan bij een nieuwe trend die zich ook tot in Benidorm heeft verspreid. Hotels waar enkel volwassenen toegelaten worden zijn een nieuw soort reizen. Geen gillende kinderen aan het zwembad of rondlopende pagadders aan het buffet...een goede evolutie?

In Benidorm heb je nu drie zo'n hotels waar de gasten minimum 16 jaar mogen zijn: "Sandos Monaco", "the Riviera Beach" en "the Levante Club". Hier geen clowns en kinderclubs, maar entertainment op maat van de volwassen gasten. Welness-centers, showcooking, pianobars.... duidelijk geen hotels voor de budgetreizigers. Al vallen de prijzen best wel mee!

Kwatongen beweren dat dit nieuw concept van "Enkel volwassenen" een beetje discriminerend is. Op die manier kan je ook andere 'lastige' groepen uitbannen. Wat dacht je van een Jeugd-vrij hotel! (Of voor de jeugd net een ouderen-vrij hotel!) En ja, het ligt op ieders tong...een Russen-vrij hotel! Waar trek je de grens?
Specifiek in Benidorm zou het imago van familievriendelijke bestemming geschaad worden volgens critici...

Mijn mening hierover is simpel. Als er mensen bereid zijn om meer te betalen voor een hotel zonder kinderen, waarom zou zo'n hotel dan niet mogen bestaan? Zelf ben ik kinderloos en ja, het uitbundige gedrag van kinderen aan het zwembad of in een buffetrestaurant kan soms hectisch zijn. Niet meteen wat je zoekt in een vakantie. Ik zou echter hiervoor geen kind-vrij hotel nemen, want het gedrag van jeugdige hotelgasten of overdreven luidruchtige groepen vind ik nog veel lastiger tijdens de vakantie! Laat ieder toch zijn eigen keuze. Ook de verantwoordelijke voor toerisme Juan Angel Ferrer, denkt er zo over. Het is net goed, zegt hij, dat een bestemming als Benidorm keuze heeft voor alle type vakanties. Neem daar nog bij, beste lezers, dat de meeste toeristen (ook ik) net goedgezind worden bij het horen van een lachend kind...

Lees ook: Hotels en appartementen
Lees ook: Uitgaan in Benidorm
Lees ook: Actueel nieuws uit Benidorm
Lees ook: Benidorm Fiƫstas

1 opmerking:

  1. prima idee er zijn hotels genoeg waar je wel terecht kunt met kinderen en kleine vandalen.

    BeantwoordenVerwijderen