Hangslot liefde in Benidorm

Wie kent ze niet, die typische, onverwoestbare hangsloten van ABUS. Sinds kort is er een nieuwe hype ontstaan en Benidorm ontsnapt er niet aan. Kerven in een boom is passé!

Romantisch is het wel; je koopt een hangslot, je schrijft de namen van uw partner en uzelf erop. Dan zoek je een openbare plek waar je de sloten kan hangen (zoals op een brug), je maakt het slot vast en je gooit het sleuteltje in de dichtstbijzijnde rivier/zee. Een romantisch en langdurig symbool van onverbreekbare liefde!

De rage zou ontstaan zijn door de handelingen van de personages in het boek 'I want you' van de Italiaanse auteur Federico Moccia, maar in Servië hangen sloten er al vanaf wereldoorlog I aan de 'Bridge of Love'.
Hangsloten in Benidorm
In benidorm is de rage nog niet zo oud, maar aan het aantal sloten te zien is de achterstand goed ingehaald! Als men vanaf het Plaça del Castell afdaalt op het oude trapje richting de pier en het Mal Pas-strand, kan men er niet naast kijken. De relingen hangen volledig vol met hangsloten. Er lijkt geen centimeter vrij te zijn!

Mooi weliswaar om eens te zien, maar gevaarlijk voor wie de leuning wil gebruiken om veilig naar beneden te gaan! Origineel vind ik het eigenlijk niet, zo'n wereldwijde hype...

Lees ook: Benidorm actueel
Lees ook: Benidorm City
Lees ook: Verhalen van bezoekers
Lees ook: Stranden van Benidorm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten