Downhill bike ride in Benidorm!

Benidorm heeft tal van coole, interessante en leuke sportieve excursies. Deze activiteit is minder sportief, maar niet minder cool! De opzet is eenvoudig, men neemt je mee op een berg en je laat jezelf op de fiets naar beneden bollen.

De hele rit is een kleine 40 kilometer. Voor de niet-sportievelingen die nu al wilden afhaken; het parcour is haast volledig dalend, dus men moet haast geen enkele inspanning doen! Men haalt je 's ochtends aan het hotel op en men neemt je mee de bergen in. Dan krijgt men een mountain bike die wordt aangepast aan uw noden en natuurlijk de verplichte veiligheidshelm. Men laat je dan even een stukje rijden om te kijken of alles goed loopt en dan mag je aan de eerste afdaling beginnen die vanaf een safaripark tot in een pittoresk dorpje waar je kan proeven van heerlijk fris bronwater. Daarna worden de fietsen terug opgeladen en brengt men je terug naar het safaripark voor het middageten. De lunch is niet inclusief. Men mag zelf een lunch meebrengen, maar ik zou dit niet aanraden. Je eet in het restaurant van een safaricomplex en het zou wat onbeleefd -en asociaal- overkomen om daarbinnen uw lunch op te eten. Het eten ginder is iets duurder, maar zeker niet schandalig duur en de porties zijn ongelofelijk groot (iedereen in de groep moest lachen met de enorme porties). Het is ook een heel gezellig restaurant met op koude dagen (op de berg Aitana is het nogal fris) een gezellig haardvuur.
Na het eten vertrek je met de fietsen de andere kant op. Hier zijn veel langere stukken, maar ook wat meer verkeer. Wees gerust, de automobilisten zijn zeer hoffelijk en blijven ofwel veilig achter de fietsen of steken voorbij op veilige stukken. Niet schrikken, ze claxonneren om te laten weten dat ze gaan passeren.
De route loopt door valleien, heuvels en prachtige natuur, maar ook door pittoreske dorpjes. Op eender welk moment en plaats kan men stoppen om uit te rusten of een foto te nemen. De minibus blijft achter de laatste fietser zodat iemand met panne of iemand die wenst te stoppen steeds in het busje kan worden mee genomen. Voor de fietsers rijdt een wagen die belet dat je overdreven snel gaat. Bij de tweede afdaling stop je halverwege aan een bezienswaardigheid en om de stilte van de omgeving op je te laten inwerken. Een laatste etappe eindigt midden op een weg.
Na de actieve dag stopt men nog even aan een café in een bergdorpje waar je (op eigen kosten weliswaar) nog iets kan drinken. De prijzen zijn democratisch, het terras biedt een mooi uitzicht en de geweldige eigenaar is een Belg die maar al te graag praat met landgenoten. Ook wordt er nog een 'diploma' uitgereikt. Ik heb het kleinood niet bijgehouden. Na deze korte drinkpauze is het snel terug naar uw hotel waar je afgezet wordt door de vriendelijke organisator.

Wat me vooral opviel aan deze excursie was de vriendelijkheid van de organisatoren. Het zijn twee zeer aangename en warme mensen die hun allerbest doen om iedereen een gezellige dag te gunnen. Wijzelf waren met twee en verder waren er nog twee grotere groepen Engelsen. Desondanks gingen we naar huis als één team. De organisatoren praten met je, stellen vragen en lijken oprecht geïnteresseerd en proberen de verschillende groepen te binden. Een voorbeeld van hun 'klantenservice' waren de vesten, truien en handschoenen die ze aanboden. Tegen een gemiddelde van 25 km/h naar beneden razen in mistige bergwegen is véél kouder dan ik dacht. Voor we vertrokken had ik een vest geweigerd, maar halverwege de rit heb ik toch spontaan een trui en handschoenen gekregen (ze zagen de blauwe kleur van mijn armen). Ook was de man een vat van wijsheid over het achterland van Benidorm met zijn bevolking, wandelwegen, fauna en flora en dorpjes.

De veiligheid heb je volledig zelf in de hand: Sommige personen remden heel de weg naar beneden en gingen tegen een slakkentempo, anderen hingen steeds achter de bumper van de voorste wagen, velen bleven middenin en enkelen (schuldig!) vertrokken als laatste om snel door te racen tot vooraan om dan weer in te houden om opnieuw snel te kunnen rijden. Wees vooral voorzichtig in bochten, ga nooit over de streep van je rijrichting en hou het wegdek goed in de gaten. Over het algemeen rijdt je over prima asfalt, maar hier en daar is het nat of ligt er wat grind op het asfalt.

De prijs voor deze daguitstap ligt tussen de 30 en 40 euro, wat best goedkoop is voor een heel dagje plezier. De prachtige natuur van het binnenland zal vast een onvergetelijke indruk op u maken! U kunt de Benidorm downhill bike ride boeken bij Marco Polo Expeditions of bij één van de vele andere touroperators doorheen de stad.

Jammer genoeg had ik mijn fototoestel niet meegenomen. Ik wilde het ding niet beschadigen en liet het daarom thuis. Dit is zeker niet nodig, als je uw fototoestel goed kan weg bergen in een tasje. De natuur is adembenemend en de tussenstoppen smeken om een perfecte foto.

Lees ook: Costa Blanca/ Meer...
Lees ook: Omgeving van Benidorm / Costa Blanca
Lees ook: Benidorm City
Lees ook: Guadalest

Geen opmerkingen:

Een reactie posten