InTeMpo building klaar in 2012

De bouw schiet goed
Volgens de berichten van de promotors zal de wolkenkrabber InTempo afgeleverd worden in het laatste kwartaal van 2012. Normaal zou het gebouw afgewerkt worden in 2011, maar er is een kleine vertraging. Op dit moment staat de onafgewerkte wolkenkrabber al fier in de skyline van Benidorm. Het hoogste residentiƫle gebouw steekt zelfs Hotel Bali (hoogste hotel van Europa) voorbij met zijn duizelingwekkende 200 meter.

Het gebouw is ontworpen door Roberto PĆ©rez-Guerras, een architect uit Alicante en heeft 55 verdiepingen, 3 verdiepingen ondergrondse parking, groot zwembad, tuinen, spa en tennisvelden.

De twee slanke torens worden bovenaan aan elkaar gelinkt door een diamant-vorm. De kleuren goud en wit doen eerder denken aan Las Vegas, dan aan de sobere wolkenkrabbers die Benidorm zo rijk is.

De meeste inwoners van Benidorm, vaste overwinteraars en toeristen spreken sceptisch over de nieuwe trots van Benidorm. Je hoort niet alleen veel negatieve uitingen over de opvallende architectuur, maar ook over de hoogte van het gebouw. 'Waarom moet het steeds hoger' vragen mensen zich af.
Intempo toren als het af is...

Als je mijn bescheiden mening vraagt, ik vind de toren niet misstaan in Benidorm. Die grootheidswaanzin, die slanke obelisken met hun goudkleurige ramen gericht naar de zee, en dan die grote diamant als kroon op een toren die even kitscherig als zijn stad blijkt!

4 opmerkingen:

  1. 2012 is nu ook voobij, het is zelfs al 2013 en zo te zien vanuit huis is INTEMPO nog lang niet af.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja en dit zal ook nog wel even duren . Als het zo door gaat wordt het wel eind 2013

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik zit er vandaag 14 mei 2013 naast en er is niet veel arbeid te ontdekken. Zoals het er nu uitzie, zal het wellicht wel tot 20...... duern

    BeantwoordenVerwijderen