Biblioplaya - De krant doornemen op het strand

Veel mensen die op reis gaan, lezen graag een boek. Vaak hebben ze door de dagelijkse drukte thuis geen tijd om boeken te lezen en dient een zon -en strandvakantie zich aan om de stress af te blazen met je gedachten in goede lectuur.

De biblioplaya van Benidorm heeft waarschijnlijk de meest aangename locatie van heel Spanje, namelijk gewoon op de drie prachtige zandstranden 'Levante', 'Poniente' en 'La Cala'. De overdekte kiosken hebben meer dan 2000 titels, voornamelijk in het Spaans. Even belangrijk is dat je er allerlei internationale kranten kan lezen. Je kan letterlijk in het zonnetje de krant doornemen met het fijne zand tussen je tenen.

Er staan een heleboel schaduwrijke tafels en je kan er gratis kaart -en bordspelen lenen. Vroeger stond er alleen een Biblioplaya in het midden van het Levante-strand, maar nu is er ook één op het Poniente-strand (helemaal vooraan ter hoogte van de jachthaven en het Parque de Elche) en aan het kleinere, maar populaire strand van La Cala.
Wie trouwens een 'uitgelezen' plek zoekt om zijn boek te lezen, kan naar de rustigere stranden van Ti Ximo gaan, waar je slechts wordt afgeleid door de zachte branding. Nu nog hopen dat het boek boeiend genoeg is, om even de idyllische plek te vergeten... .

Lees ook: Benidorm praktisch
Lees ook: Stranden van Benidorm
Lees ook: Actueel nieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten