Benidorm wil auto's bannen uit het oude centrum

Het bestuur van Benidorm is aan het onderzoeken of het mogelijk is om meer straten in het oude centrum autovrij te maken. Het onderzoek kwam tot stand onder druk van de lokale middenstand. Indien de straten verkeersvrij gemaakt worden, kunnen restaurantjes en cafés een terras buiten zetten. Ook kleding -en andere winkels zullen meer bezocht worden in een gezellige winkel-wandelstraat, dan in een straat met veel verkeer en kleine voetpaden. Men denkt vooral aan Calle San Pedro en Calle Gerona om autovrij te maken. In de testfase zouden de straten enkel in het weekend verkeersvrij zijn.
De Calle San Pedro loopt achter het park 'Elche' aan het Poniente-strand. Het is inderdaad wel frustrerend oversteken van de stad naar het strand, Spanjaarden stoppen haast nooit aan een zebrapad.  De Calle Gerona  kan ook best autoluw worden, de voetpaden zijn smal voor een straat met zoveel winkeltjes en restaurants.
In ieder geval is een stap naar een verkeersvrije stad een goed initiatief, want op vakantie wil je toch niet té vaak geconfronteerd worden met het toeter-verslaafde verkeer van Spanje...

Lees ook: Benidorm City
Lees ook: Benidorm Actueel
Lees ook: Winkelen in Benidorm
Lees ook: Stranden van Benidorm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten