nieuwe corona crisis update eind oktober

We gaan bijna in de herfstvakantie, maar toch is er weinig om voor te hopen in Benidorm. Nog steeds zitten we onder de vloek van dat virus, nog steeds moeten de bars / hotels / restaurants (en al de mensen die er werken) vechten om te kunnen overleven.

Meer dan ooit heerst er een "deprimerend sfeertje" in deze prachtige stad. Het vaccin is nog lang niet voor morgen, en ondertussen gaat Spanje opnieuw in een "staat van alarm" wegens stijgende coronacijfers. Ditmaal geen lockdown, maar striktere regels voor de horeca, en een avondklok. Tussen middernacht en 6 u 's ochtends moet je thuis zijn. Niet dat dit zo heel moeilijk te volgen zou zijn; er zijn nog maar weinig gelegenheden open na die uren.

Velen zeggen dat het de Madrilenen zijn die tijdens een weekend met brugdagen massaal hier besmettingen kwamen uitdelen begin oktober... Maar laten we eerlijk zijn; het virus is er, en is niet meer uit te roeien, hoe vaak ook we onze maskertjes aanhouden en afstand houden.

Het is roeien met de riemen die we hebben, en het bootje gaat maar zeer langzaam vooruit... De meeste hotels sluiten dan ook hun deuren na wekenlang moedeloos op minder dan halve capaciteit te draaien. De heropening wordt meestal voorzien in maart & april van het jaar 2021. Tegen dan hopen we toch licht aan de horizon te zien. Het zal moeten.

Maar Benidorm is er nog! Er zijn nog hotels open, en er lopen nog toeristen rond! En ondertussen groeit de stad verder alsof er nooit een crisis heeft plaatsgevonden. De Av. de Mediterraneo is volledig af. Enkel de Tecnohito, de LED toren, moet nog geplaatst worden. Ik heb van goede bronnen gehoord dat deze al grotendeels geassembleerd is, en dat men bij de plaatsing enkel de stukken moet samenvoegen. Vóór kerst zou hij volgens de planning zijn prachtige LED screens moeten tonen.

Aan het Poniente strand volgt nog een enorme werf: een gigantisch parkeergebouw wordt er neergepoot. Het zou dagjesbezoekers aan de stad de mogelijkheid bieden om snel, goedkoop en veilig hun wagen weg te zetten en dan te voet over de "splinternieuwe" Poniente dijk richting het centrum te wandelen. Op dit moment is de werf nog maar in beginfase: de enorme heuvel die zich achter de eerste rij appartementen bevindt is al haast volledig weggegraven. Indrukwekkend, en vervreemdend tegelijk: enkele maanden geleden wandelden we er nog door de ruwe natuur.
Indrukwekkende graafwerken parkeergebouw

Cultureel centrum Benidorm
Het culturele centrum aan de Av. de Europa, die lelijke onafgewerkte betonblok, begint nu eindelijk ergens op te lijken. Zonder dat ik het doorhad hebben ze de Noordkant bijna volledig afgewerkt. Men verwacht tegen volgende lente dat de buitenkant volledig is afgewerkt en binnenin de kleine zaal volledig klaar zal zijn. De grootste concertzaal zal nog even moeten wachten; uiteindelijk zijn zulke massa concerten heden ondenkbaar.

Ook in de privésector wordt er fel doorgebouwd. De toren van de autoverhuurder "sun cars" is begonnen groeien, hij staat al op verdieping 2 van de 36. Binnenkort hebben we dus een nieuwe toren in onze skyline! Ook een torentje midden in de "Engelse buurt", vlak over de Presidente is aan zijn eerste verdieping toe na indrukwekkende ondergrondse werken. Dit torentje wordt maar 17 verdiepingen, maar zal toch opvallen door zijn slank profiel.

De Sunset Waves, het enorme project aan het Poniente strand is bijna klaar. De eerste toren staat al mooi te blinken samen met de mooie gemeenschappelijke tuin. De tweede toren zal snel volgen.
Ook de Delfin Tower, de luxetoren naast het oude, bekende Hotel Delfin, begint richting de afwerkingsfase te gaan. De skeletbouw wordt op dit moment dicht gemaakt.

Festilandia, het mini pretparkje wordt op dit moment volledig gedemonteerd. Maar de bronnen zeggen ons dat het vernieuwd gaat worden en onder een nieuwe naam een tweede leven zal vinden.

Dus om met een positieve noot te eindigen: Benidorm gaat nergens heen, en wacht op u, beste toerist of tweedeverblijver, om u met open armen te ontvangen. U zal bij uw volgende vakantie onbewust met open mond gapen naar al die veranderingen die zich op een jaartje hebben voltrokken.

Lees ook: Benidorm Actueel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten