Enkele updates vanuit Benidorm

Een kleine update vanuit Benidorm!

Steeds vaker ziet het er naar uit dat de toeristen alsnog vanaf midden juni kunnen komen. Zelfs als de noodtoestand wordt verlengd tot 24 juni, dan zouden de toeristen vanaf 25 juni opnieuw welkom zijn.

Dit alles is natuurlijk met de nodige voorzichtigheid te benaderen als die "tweede golf" er niet aan komt.

Velen hotels zijn trouwens al achter de schermen bezig om de boel zodanig te reorganiseren dat hun toeristen veilig kunnen genieten. Vanuit het stadhuis horen we verrassend weinig, maar we kunnen er zeker van zijn dat ze eveneens druk bezig zijn voor een Benidorm-light deze zomer. Er zijn jammer genoeg al enkele getrouwe kroegen en restaurants die de boeken hebben neergelegd. Laten we hopen dat de rest niet moet volgen!

Verder staat Benidorm niet stil. Naast de ellenlange - maar ook ingewikkelde - werken aan de Av. de Mediterraneo, zijn er andere interessante dingen. Zo heeft men onderstaande straat net voorbij Parc de Elche heraangelegd zonder trottoirs of andere niveau-verschillen. De voetganger en de fietser hebben er meer plaats gekregen. De bedoeling is om de gehele straat naast de wandeldijk zo aan te leggen. Iets dat ik alleen maar kan aanmoedigen!

En ook aan deze befaamde hoek waar de Passeig de la Carretera begint heeft men het kruispunt veiliger gemaakt. De zebrapaden lopen nu heeeeel breed door, om de voetgangersstroom veiliger over te laten steken. De straat vóór de lichten, Calle Ruzafa, heeft daarbij een smaller profiel gekregen om optisch de snelheid te laten afremmen. Een leuk effectje: in de grond vlak voor de zebrapaden zitten lampen die rood en groen pinken. Dat ziet er s' avonds best wel gaaf uit!


En de gehate deelfietsjes worden ook weggenomen en zullen binnenkort worden vervangen door betere fietsen, en men zou zelfs de mogelijkheid hebben om een elektrische fiets te kiezen, wat geen overbodige luxe is als je de heuvelachtige straten trotseert. De allerlaatste onbruikbare fietsen blijven ondertussen van nut als zachte zitstok voor de stadsduifjes...


Lees ook: Benidorm Actueel
Lees ook: Blog / Column 
Lees ook: Excursies / Ervaringen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten