Onderbreking Tram Lijn 9 Benidorm Denia

Men is midden oktober beginnen werken aan de tramlijn 9. Dit is de tram van Benidorm tot Denia.

De tramlijn 9 is een veelgebruikte lijn. Bewoners en toeristen gebruiken de lijn om vanuit Benidorm naar de kuststeden rondom te gaan en andersom. De tramsporen liggen vanaf het centrum van Alicante tot in Dénia. De tram slingert zich vaak spectaculair langst heen de heuvelachtige kustlijn van de Costa Blanca. De lijn is echter onderbroken in Benidorm. Daar moet je afstappen en overstappen op een ander tramstel. De reden is dat het eerste deel tussen Benidorm en Alicante geëlektrificeerd is, en het tweede deel tussen Benidorm en Dénia nog met een diesellocomotief rijdt.

Daar komt binnenkort verandering in. De lijn 9 gaat ook een bovenleiding krijgen. Ook worden er meer signalisaties geplaatst en worden de steile hellingen rondom de trambaan onder handen genomen zodat er minder puin op de sporen kan vallen. Dit alles gaat het bedrijf 9.2 miljoen EUR kosten.

De werken zullen maar liefst 6 maanden duren en heel deze tijd zal het spoor onderbroken zijn! Dus opletten voor wie deze herst/winter/voorjaar naar Benidorm afreist. Men spreekt vooral van het stuk tussen Altea en Calpe. Er zouden weliswaar pendelbussen worden ingezet, maar dan moet je rekening houden met een serieuze vertraging. Voor de meest actuele informatie kan je best terecht op de toeristische dienst of eventueel aan de receptie in het hotel.

Om naar Calpe te gaan, kan u trouwens beter de bus nemen, deze stopt aan de 'Clinica Europa' op de Av. de Europa.

Lees ook: Openbaar vervoer in Benidorm
Lees ook: Benidorm Actueel
Lees ook: Calpe
Lees ook: Altea
Lees ook: Alicante
Lees ook: Villajoyosa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten