Elektrische scootmobiels zorgen voor problemen

Only in Benidorm... Elektrische scootmobiels die een overlast vormen.

Dit nieuws is niet uit de lucht gegrepen. De gemeenteraad van Benidorm is bezig met een plan om de overlast, gevormd door elektrische scootmobielen, aan te pakken. Deze scootmobielen zijn al langer in trek bij de bejaarde vakantiegangers, maar beginnen stilaan een ware pest te vormen. Veel mensen huren zo een elektrische scootmobiel voor een prikje en rijden heel hun vakantie zorgeloos rond. Vaak hebben deze personen geen nood aan een scootmobiel, maar vinden ze het vooral praktisch: Je kan de scooter overal laten staan, je moet geen parkeermeter betalen en je mag beschonken rijden... 
Er wordt vooral geklaagd over het kriskras parkeren van deze scooters. Aan populaire caf├ęs loopt het aantal scooters zodanig op dat voetgangers over de baan moeten stappen om rond de rijen scooters te wandelen. Ook op de dijk en in de drukke winkelstraten worden de scooters echt een last voor wie eens lekker wil slenteren. Door de populariteit van onder andere de tv serie 'Benidorm' waarin de kranige Madge nooit afscheid neemt van haar scootmobiel, worden er meer en meer scootmobiels gehuurd door personen die er geen nood aan hebben, zoals de vrijgezellengroepen die tientallen scootmobiels huren om van bar naar bar te 'racen'.

Hoe hilarisch het ook klinkt, de scootmobiels zorgen wel degelijk voor een overlast. Ze staan steeds op het voetpad en het is niet prettig voor voetgangers dat deze elektrische scooters ook over het voetpad rijden.

Lees ook: Benidorm Actueel
Lees ook: Benidorm City
Lees ook: Benidorm Praktisch
Lees ook: Rolstoelen en elektrische scooter huren in Benidorm

5 opmerkingen:

 1. Oplossing: uitsluitend verhuren aan personen met een handicap aantoonbaar middels een europeseinvalidenkaart. Zullen de verhuurders niet leuk vinden, financieel onaantrekkelijk maar houd een hoop mis gebruik buiten de deur! Tevens ben ik van mening dat mensen die niet invaliden zijn zich moeten schamen, wij invaliden zouden nog dolgraag willen lopen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. best wel erg!
  Zijn tal van oudere die het graag willen gebruiken zodat ze nog buiten komen.
  Spijtig wordt het hierdoor lastig gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind dat ze het goed moeten gaan controleren ,maar ze mogen deze scootmobielen absoluut niet afpakken van die gene die het nodig hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De meeste mensen met een scootmobiel kunnen niet zover lopen naar het terras. volgens mij zie je ook altijd veel brommers staan, in Griekenland tenminste wel en daar is het ook geen issue

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn vriendin en ik komen al jaren in Benidorm en hebben wegens onze handicap een scootmobiel nodig. Anders komen wij nergens!!! Toch zien wij vaak mensen rijden die volgens ons echt geen scootmobiel nodig hebben en die het vooral gebruiken voor hun plezier!!!

  BeantwoordenVerwijderen