Benidorm iets minder de lichtstad van de Costa Blanca

Benidorm 's nacht; een echte lichtstad. Een baken voor het duistere landschap van het binnenland en een symbool voor het bruisende nachtleven. Tenminste dat was het, want net als andere Spaanse steden moet ook Benidorm besparen en lichten doven is één van de maatregelen.
de strandpromenade s 'nachts

Vooral de enorme spots die 's avonds de stranden spectaculair verlichten en de strook lichten die heel de promenade golvend volgen vreten elektriciteit. Men heeft berekend dat er 400 000 EUR kan bespaard worden door de helft van de lichten te doven. Andere besparende maatregelen bevatten zonnepanelen en het gebruik van spaarlampen.

Alicante heeft het goede voorbeeld gegeven door meer straatverlichting te doven. Ook in België zien we deze trend, want sinds kort heeft men een groot deel van de verlichting op de snelwegen uitgeschakeld.

De verlichting wordt wel wat gedoofd, maar een wandeling op de promenade 's avonds zal er niet minder leuk op worden. Het is een economisch en ecologisch verantwoorde maatregel. Mischien zie je in Benidorm zonder die overdreven lichtvervuiling zelfs wat meer van de mooiste lichtshow op aarde: de sterrenhemel!

Lees ook: Stranden van Benidorm
Lees ook: Benidorm Actueel
Lees ook: Alicante
Lees ook: Uitgaan in Benidorm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten