Regenseizoen verrast Benidorm eind Mei

 Regen, regen en nogmaals regen. Het leek even alsof de zomer zou beginnen zonder een druppel regen in de lente. Maar de regen kwam toch, veel te laat, maar niet minder intens.

Wie de weerberichten volgt uit Benidorm zal vast wel eens gefronst hebben. Het weer was bagger de laatste weken. De hoeveelheid regen deze maand Mei was opmerkelijk veel. Mei luidt meestal de zomer in met zonnige, vaak heel warme dagen, maar dit jaar was het vooral een maand met bewolking en regen. Regen die we in deze streek normaal rond Maart, begin April hadden moeten verduren.

De watervoorraden in de stuwmeren en de persoonlijke watervoorraden van de landbouwers stonden op kritiek laagtepunt en die zijn gelukkig helemaal aangevuld. Daar heeft de gemiddelde toerist jammer genoeg niet veel boodschap aan. Er wordt op sociale media gemorreld en geklaagd. Het hielp niet dat het weer in de UK en de Benelux uitzonderlijk goed is geweest... Sommigen konden het niet meer aan en namen een vliegtuig eerder terug naar huis, het druilerige Benidorm misschien voorgoed achter zich latend.

Men kan het weer niet sturen, en klagen heeft geen zin, maar het is best begrijpelijk dat als je uw zuurverdiende centen uitgeeft aan een vakantie, je geen twee weken in de druipende regen opgesloten wil zitten in je hotelkamer. 
Sommigen nemen het sportief op met zinnen als "In de bars regent het niet", maar toch waren die bars ook heel stil. Als de regen tegen je hotelraam klettert, heb je natuurlijk weinig zin om uit te gaan.

Het weerbericht voor de komende dagen laat toch een twijfelachtig herstel zien met temperaturen rond een bescheiden 22 graden, en tenminste al wat minder regen.

Als je toch in Benidorm in de regen zit, raad ik dit artikel aan: Regen in Benidorm (wat te doen op regenachtige dagen). En vergeet de gouden raad niet: In de bars regent het niet!Lees ook: Benidorm actueel
Lees ook: Weer in Benidorm
Lees ook: Regen in Benidorm (wat te doen op regenachtige dagen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten