Van de luchthaven Alicante naar Benidorm en terug geraken

Ik blijf veel vragen krijgen naar de mogelijkheden om vanuit de luchthaven tot in Benidorm te geraken en terug. Daarom dacht ik een nieuw artikel te maken.

Blijkbaar is het niet altijd duidelijk hoe men vanuit de luchthaven tot in Benidorm geraakt en omgekeerd. Dit artikel is niet alleen handig voor zij die alles apart boeken, tegenwoordig moet je soms zelfs in een pakketreis het luchthavenvervoer apart bij boeken en betalen! Dan loont het soms de moeite om de alternatieven te kennen.

In een vorig artikel in verband met openbaar vervoer had ik aangegeven om de ALSA bus te nemen, maar dat is niet steeds praktisch voor iedereen. Niet iedereen heeft een hotel in de buurt van de Av. de Europa, en niet iedereen kan zijn koffers tot daar dragen.
Toch begin ik met die ALSA bus. Gemakkelijk vooral voor last minute in Benidorm te raken. Je moet de ALSA bus niet reserveren of boeken, en dat maakt het heel eenvoudig. Je stapt gewoon uit de terminal, gaat naar de verdieping met de lokale bussen en daar staat een medewerker van ALSA op te wachten. De bussen vertrekken meestal om het uur. Je moet niet reserveren, maar vol = vol! Als je richting Benidorm gaat vanuit de luchthaven El Altet, is dat geen ramp. Er zijn alternatieven, of je wacht de volgende bus af bij een koffietje. Maar het is wel riskant als je vanuit Benidorm richting de luchthaven moet en je geraakt niet meer op de bus. Dan is een dure taxi je enige alternatief. Dus het is toch aan te raden om uw ticket al daags op voorhand te kopen.
Er zijn betere mogelijkheden, zeker als je terug vertrekt uit Benidorm.

Beniconnect is zo'n bedrijf dat niets anders doet dan toeristen heen en weer brengen tussen de luchthaven en Benidorm. Heb je een creditcard of Paypal? Dan kan je gewoon alles online invullen en boeken. Ook hebben ze een handige chat op hun website waarop vrij snel wordt gereageerd en een (nood)nummer voor last-minute problemen of aanvragen. Ze hebben ook een kiosk in de luchthaven (etage -2). De prijzen van Beniconnect zijn altijd heel concurrentieel, de bussen zijn vaak goedkoper dan ALSA en het allergrootste voordeel: ze komen je ophalen of afzetten in de onmiddelijke buurt van je hotel. Natuurlijk kan de bus niet in alle kleine steegjes van Benidorm rijden en moet er ook rekening gehouden worden met enkelrichtingstraten, maar meestal moet je niet ver stappen!
Een nadeel aan Beniconnect? We hebben de maatschappij al enkele keren gebruikt en wat ik jammer vind is dat je pas heel laat informatie krijgt over het uur van ophalen. Zo krijg je die informatie vaak pas de avond voordien. Dat vinden we een beetje "stressy". MAAR het moet gezegd zijn, de bussen zijn er altijd, stipt, en zonder enige problemen.

Local Tours is nog zo'n bedrijf dat je online kan boeken en dat je brengt of komt ophalen in de buurt van je hotel. Het voordeel van local tours is dat ze een eigen kantoor hebben in de Calle del Esperanto, niet veraf van de meeste hotels. Altijd handig om bij problemen even binnen te springen of gewoon om jezelf ervan te vergewissen dat de bus je zeker komt ophalen. Local Tours is enkele verwaarloosbare euro's duurder dan Beniconnect. Laatste keer was er zelfs een Nederlandstalige medewerker in het kantoor, dat maakt het allemaal iets 'vertrouwelijker'.

Er zijn naast bovenstaande bedrijven nog een hele hoop anderen. Er komen er bij, er verdwijnen er. Ik haal ALSA, Beniconnect en Local Tours simpelweg aan als voorbeelden, omdat ze al jarenlang in het vak zitten en ik bij elk van deze bedrijven positieve ervaringen heb.

Ben je trouwens met z'n vieren? Dan is een taxi helemaal geen gek idee. voor een kleine 78 EUR ben je met vier stressvrij in de luchthaven. Ook de bovenstaande bedrijven hebben verschillende formules zoals taxibusjes (iets goedkoper dan de gewone taxi's) en expresbussen die niet héél Benidorm afrijden.

Uiteraard kan je ook soms de bussen nemen van de touroperator of luchtvaartmaatschappij. Deze zijn altijd iets duurder dan de onafhankelijke bedrijven. Voordeel is hier dat je geen stress hebt als je op de luchthaven buiten stapt. Je moet niet op zoek naar de correcte bus, er staat dan een reisbegeleider die je correct voort helpt. Nadelen zijn de hogere prijs, dat ze je niet altijd aan uw hotel afzetten als je het hotel niet via hun website geboekt hebt én dat deze bussen vaak helemaal rondom Benidorm rijden. Ze stoppen tig keer  aan elk hotel, wat enorm lang kan duren alvorens je zelf kan afstappen. De bussen van Local Tours en Beniconnect hebben daar een betere balans in gevonden waarbij ze mensen van verschillende hotels laten samen komen op enkele ophaal/vertrek punten.

Wat als de vlucht te laat is?

Stel, je hebt bv bij Beniconnect een rit geboekt vanuit de luchthaven van Alicante naar Benidorm, maar je vlucht heeft al een uur vertraging? Een vraag die we vaak krijgen. Wel, geen problemen. De busmaatschappijen zijn daar op voorzien, ze houden de vluchten in het oog en ze zien zelf als er vertraging is. Men zal ook na enkele uren vertraging gewoon op je staan wachten. Geen stress.

Hopelijk geraakt iedereen altijd stressloos in Benidorm, en op het eind van zijn reis terug!

Vragen mogen altijd gesteld worden onderaan in de reacties!

Lees ook: Benidorm Praktisch
Lees ook: Alicante
Lees ook: Openbaar vervoer in Benidorm
Lees ook: Costa Blanca algemeen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten