D-day in Benidorm

Nogal wat strandgangers hadden dit weekend een verbaasde blik. Niet alleen stond de wandeldijk van Poniente vol met militaria en Duitse soldaten, maar iets later brak er een oorlog uit toen de geallieerden per boot het strand op vaarden.

Gelukkig was het maar een re-enactment voorstelling en werd er enkel met blank geschoten. De scene moest een (miniatuur) landing in Normandië nabootsen; voor de geallieerden de meest cruciale fase van de Tweede Wereldoorlog.
De landing van Normandië in Benidorm
De Re-enactment groep "Codex Belix" heeft zoveel mogelijk realisme in het optreden proberen te steken. Zo speelden luidsprekers het geluid van bommen na, landde er ook parachutisten op het strand, heeft men loopgraven en bunkers gebouwd, en heeft men gebruik gemaakt van een zeldzame 'Higgins' boot voor de strandlanding.
Het Parque de Elche was voor de gelegenheid omgetoverd tot een militair kampement. Men kon er informatie krijgen over de feiten van de Tweede Wereldoorlog, vergapen aan die historische wapens en uniformen, en er waren enkele kraampjes met oude militaria zoals spelden en vlaggen... .
De reacties van de strandgangers was grotendeels positief. Uiteindelijk nam de "operatie" slechts een klein deeltje van het minder populaire strand voor zich, dus wie begrijpelijkerwijs geen fan was van oorlogsgeweld, kon ook gewoon elders zonnebaden.
Niet alleen de geallieerde, maar ook de Duitse troepen konden op veel medelijden rekenen; in de verzwengende warmte van de hittegolf bleven ze netjes in hun rol én trotseerden de zon in hun volledig uniform!

We zien meer en meer dat Benidorm deze kleine weekend-activiteiten faciliteert. Zie ook de Tattoe-conventie en Middeleeuwse markt (zie Benidorm Actueel). Een heel positieve kentering in mijn ogen. Zulke activiteiten zijn altijd leuke meerwaarden voor de toeristen en ze maken van Benidorm een levendige en verrassende stad!

Lees ook: Benidorm Actueel
Lees ook: Middeleeuwse markt Benidorm
Lees ook: Markten in Benidorm
Lees ook: Benidorm City

Geen opmerkingen:

Een reactie posten