Nieuwe wandelboulevard op komst

Ik zei het een week geleden nog: Er staan grote werken aan te komen. Deze maandag is er al een nieuwe primeur, een straat die vroeger best druk kon zijn, wordt vanaf maandag enkel toegankelijk voor laden en lossen!

Verbodsbord op de Av. Armada Espanola
Het gaat hier over de "Avenida de la Armada EspaƱola". Dit is -of beter was- de autoweg aan de dijk van het Poniente Strand. De straat begint aan het eind van de Av Rei Jaume I (de brede winkelstraat) en loopt door tot aan de splitsing (vlak voor de Intempo building en daar waar de moderne wandeldijk eindigt). De straat zal vanaf maandag enkel dus voor laden en lossen dienen. Of de bus er nog door kan, daar kan ik geen antwoord op geven. De toegangscontrole is per camera met nummerplaatherkenning. Toegelaten voertuigen mogen max 20 km/h rijden.
De stad doet dit om de straat meer toegankelijk en aantrekkelijk te maken voor de voetgangers. Mettertijd kan er een nieuw wegprofiel komen dat grotere terrassen toe laat.
Hoewel ik het uiteraard een goede zaak vind, stel ik me toch de vraag of het wel broodnodig is. Er is uiteindelijk toch die splinternieuwe brede wandeldijk waar de mensen kunnen wandelen?

Ook aan Plaza Triangular zijn er grote werken bezig. Er wordt een rotonde gebouwd en er komen tevens beperkingen voor het verkeer richting Calle Puente (dit is de weg die verder onder de brug en naar dat kleine ronde punt met het anker loopt). Ook hier is de veiligheid voor de massa's voetgangers een cruciaal element.

Naast deze maatregelen komen er nog vele andere werken aan. Het is opvallend dat Benidorm de laatste jaren de kaart van de voetganger en fietser trekt. Een heel goed punt gezien de meeste toeristen er zonder wagen komen en die voetgangersmassa moet natuurlijk elkaar niet in de weg lopen op smalle voetpaden terwijl de brede wegen niet overal ten volle worden benut... . 

Lees ook: Benidorm Actueel
Lees ook: Benidorm City

Geen opmerkingen:

Een reactie posten