smart wifi op de stranden in Benidorm

In Benidorm wordt er volop geƫxperimenteerd met WIFI op de stranden. Geen dure roamingkosten meer en niet meer nodig om naar een bar te gaan, enkel en alleen omdat ze WIFI aanbieden en je net iets moet 'checken'.

Er loopt een experiment dat gratis WIFI aanbiedt op enkele delen van het Levante strand. In het najaar wordt beoordeeld of men het project verder zal uitrollen naar de andere stranden van Benidorm. De badstad doet dit in navolging van andere badplaatsen die al WIFI aanbieden op hun stranden. De Smartwifi is interessant voor gemeentes, want naast de installatie zijn er haast geen kosten aan verbonden voor Benidorm. De aanbieder van de WIFI houdt namelijk gegevens bij over het internetgebruik en biedt daarvoor in de plaats hun WIFI aan. Klinkt nogal eng, maar eveneens in de Benelux worden zo dagelijks gegevens verzameld van mensen die de WIFI gebruiken op openbare plaatsen.
Dat het project een succesverhaal wordt, dat is een zekerheid. Op het strand van Palma de Mallorca hebben deze zomer 300.000 mensen gebruikt gemaakt van gratis WIFI... Persoonlijk heb ik niets met deze evolutie, maar ik laat iedereen zijn speeltje. WIFI dringt verder en verder door en ik kan begrijpen dat het niet alleen kosten bespaart, maar dat het ook gewoon leuk is om op het strand bereikbaar te blijven. Hopelijk zit binnenkort niet iedereen met zijn smartphone in zijn hand te facetimen, te skypen, te vloggen en te whatsappen... maar kunnen ze ook nog van de zon en de zee genieten....

Lees ook: Benidorm Actueel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten