British Fancy Dress Party en vuurwerk

In Benidorm is er de voorbije dagen flink gefeest. De Festes Majors Patronals, het feest van de Patroonheilige, loopt vanavond op zijn einde met het spectaculaire vuurwerk vanop het Poniente strand. 

Zelf kon ik er dit jaar niet bij zijn, maar ik hoor van verschillende ooggetuigen dat het wederom een prachtig feest was. Dagenlang oorverdovend vuurwerk, muziekoptredens en parades lopen vanavond op zijn einde. Na de laatste stoet, waar traditioneel tonnen snoepgoed wordt gegooid, is het verzamelen geblazen om 21u voor het finale vuurwerk. Vorig jaar was ik erbij en geloof me vrij; een degelijk vuurwerk zie je in België of Nederland niet. 
In 2012 waren de festiviteiten wat in het water gevallen door aanhoudende regen en lage temperaturen, daar was dit jaar, tot hier toe, al geen sprake van! Dagen van 23 graden en een lekker 'herfst' zonnetje, de toeristen hebben geluk! De komende dagen echter zal het afkoelen, maar dan is het grote feest toch gedaan en liggen vele Spaanse inwoners en toeristen met een kater in bed.
Rest nog morgen de 'Fancy Dress Party', een ongelofelijk bizarre verkleedpartij onder toeristen. De Calla Mallorca, de levendige uitgaansbuurt, is het hoofdpodium voor een knotsgekke middag -en avond. Vorig jaar zijn we 's avonds geweest, en hoewel het nog steeds heel druk was, zijn de meeste festiviteiten doorheen de dag. Dus wie morgen in Benidorm zit, heeft een geldige reden om 's middag al naar de cafés te gaan! Geniet ervan!

Lees ook: Benidorm Fiestas
Lees ook: Benidorm Actueel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten