InTempo, de klucht van Benidorm.

InTempo nu.
Wie de laatste jaren naar Benidorm is geweest, zal vast het onafgewerkte InTempo gebouw hebben gezien. Het prachtige ontwerp zou Benidorm terug op de kaart moeten zetten als hippe bestemming met prachtige wolkenkrabbers. De hoogte was zelfs voor Benidorm een gedurfde sprong, maar liefst 200 meter, waardoor het gebouw hoger zou worden dan de hoogste wolkenkrabber in Benidorm, het hotel Gran Bali en één van de hoogste residentiële gebouwen van Europa. Het was het paradepaardje van Benidorm, om te tonen dat de crisis geen vat had op de bakermat van het toerisme.... Diezelfde crisis nekte het gebouw, draaide de kraan toe, met als gevolg dat er al jaren een troosteloze mastodont het Poniente strand overheerst.

De werkzaamheden kruipen tergend traag voorbij en de toren blijft negatief in het nieuws verschijnen. Zo las ik laatst nog artikels dat de liften blijkbaar slechts tot op de 20ste verdieping van het 47 verdiepingen tellende gebouw gaat! Het nieuws is natuurlijk wat verkleurd door populaire berichtgeving, maar er schuilt jammer genoeg een kern van waarheid in.

Weinigen weten dat het InTempo gebouw in de beginfase een iets meer bescheidener toren was. De originele plannen gingen over een toren van 20 verdiepingen. Pas later, in een overenthousiaste bui, werden er 27 verdiepingen bij getekend. Waar de architecten echter geen rekening mee hielden is dat bij een zodanige schaalvergroting ook een vergroting hoort van de liftschacht en de machinekamer... Dat de bouwers met een groot probleem kampen, mag wel duidelijk zijn aangezien alle architecten van InTempo het op hebben gegeven om naar oplossingen te zoeken.
Oorspronkelijk 'laag' ontwerp van het gebouw

Het lijkt er niet naar dat er binnenkort een oplossing is voorzien voor het liftprobleem en terwijl de schadeclaims van de gedupeerde kopers blijven binnenrollen en de crisis verder alle financiële middelen afneemt, blijft de trots van Benidorm onafgewerkt de skyline domineren.
Lees ook: Benidorm Actueel
Lees ook: Benidorm City

Geen opmerkingen:

Een reactie posten