Beach bars op het strand?

Er is een polemiek ontstaan over vergunningen voor strandbars. Benidorm wilde de trend volgen van de tijdelijke strandbars die overal opduiken op de stranden van de Costa Blanca. De eet -en drinkgelegenheden zijn zeer populair onder de toeristen en locals, zoals bv op het strand La Olla in Altea. Eerst was er sprake van een vergunning voor het strandje van Mal Pas, La Cala en Tio Ximo. De café -en restauranthouders van Benidorm echter gaven het gemeentebestuur tegenwind. Ze vinden dat deze 'Chiringuitos' (zo worden deze tijdelijke strandhutten genoemd) oneerlijke concurrentie vormen. Ze redeneren logischerwijs dat de strandgangers niet meer van het strand zullen afgaan om iets te gaan eten of drinken.
Na verschillende gesprekken zal er dus tot op heden maar één vergunning tot een strandbar komen. De vergunning gaat over strand van Cala Tio Ximo, een zeer kleine baai op het einde van Rincon de Loix. Het strandje trekt vooral nudisten en duikers die langst de rotsen willen snorkelen. Hoewel een beach bar bijzonder handig kan zijn aan dit wat verlaten strandje, vind ik het toch een beetje spijtig. Het strandje trekt voornamelijk deze toeristen die niets willen weten van de drukte van de grote stranden. Een beach bar gaat misschien teveel toeristen (en andere soort toeristen) naar het pittoreske strandje trekken. 

Ach, het vooruitzicht om met een cava of ice tea (afhankelijk van het uur) te genieten onder een parasol met de voetjes in het mulle zand zegt me toch ook wel iets... 

Lees ook: Benidorm actueel
Lees ook: Eten en drinken
Lees ook: Altea

Geen opmerkingen:

Een reactie posten