angst voor krakers in Benidorm

Al enkele weken lees ik verontrustende artikels en blogposts over een gekraakt pand. Het zou gaan om het voormalige restaurant 'La Caserola' in de Calle Bruselas. Dit ligt midden in de wijk Rincon de Loix, een zeer drukke, toeristische wijk geliefd bij de Britten. De krakers zouden uit Oostbloklanden komen en zijn volgens de buurtbewoners echte criminelen. De krakers uit het pand worden gelinkt aan gauwdiefstallen, drugshandel en zelfs prostitutie. De politie is er al meermaals binnengevallen, maar kunnen niets anders doen dan processen-verbaal opstellen. Men wacht tot de eigenaar van het pand toelating geeft tot de afbraak.

Wie op reis gaat naar Benidorm (of eender waar), geef ik de tip mee om goed op de spullen te letten. Benidorm is een betrekkelijk veilige stad, maar een gewaarschuwd man is er twee waard. Enkele tips:

- Laat uw handtas niet slingeren! Doe de rits of gesp altijd dicht!
- Mannen steken op drukke plaatsen als de winkelstraat of de markt best hun portefeuille niet achteraan in hun broekzak. Gauwdieven zijn handiger dan u denkt. Geloof me, u voelt het niet!
- Laat u niet verleiden tot bedrogspelletjes op straat! Geef een bedelaar ook nooit zomaar geld!
- Zorg dat er op het strand altijd iemand bij de spullen blijft! Neem ook nooit teveel geld mee naar het strand en verberg het op een ongewone plaats. Er zijn speciale waterdichte geldkokers verkrijgbaar in souvenirwinkels...
- Probeer uw waardevolle spullen in het hotel in een kluisje te steken.
- Neem nooit veel cash geld mee, men kan op veel plekken in Benidorm geld afhalen. Neem dus nooit heel het budget voor de reis mee!

Indien u zelf nog enkele tips heeft, mag u deze steeds vermelden in de reacties!

Lees ook: Benidorm Praktisch
Lees ook: Benidorm Actueel
Lees ook: Costa Blanca Meer....
Lees ook: Benidorm City

Geen opmerkingen:

Een reactie posten