De Britse TV serie "Benidorm" komt terug voor een vijfde seizoen

De comedy serie "Benidorm" zal eind januari terug op de Britse tv-schermen komen. Niet te verwarren met het verborgen camera programma "Benidorm Bastards", noch met de oudere Vlaamse serie "Benidorm" die op VTM te zien was. Deze schitterende serie is jammer genoeg niet in de Benelux te zien, maar toch wil ik er even de aandacht op vestigen.

De Britse serie neemt ons mee met enkele fictieve vakantiegangers in een hotel in Benidorm. Er schuilt iets van herkenbaarheid in elk van de personages. Dramatische en komische gebeurtenissen volgen elkaar op. Het is te komisch voor een soap, te menselijk voor typische Britse comedy. De vakantiegangers en Benidorm worden soms wel heel belachelijk voorgesteld, maar kom, een beetje zelfspot moet kunnen, toch?

De echte Benidorm kenner zal veel locaties herkennen. De meeste scenes spelen zich af in en rond het hotel "Sol Pelicanos-Ocas" en bijvoorbeeld in de gekende "Morgan's Tavern".

Wie de reeks wil zien, kan ze bestellen op DVD, bijvoorbeeld via amazon. Let er wel op dat de DVD's geen Nederlandse ondertitels hebben en dat het Engels nogal platvloers, moeilijk verstaanbaar, kan zijn. Wie toch de reeks zou vinden met Nederlandse ondertitels, mag ons altijd inlichten...
 

Lees ook: Benidorm City

Geen opmerkingen:

Een reactie posten