Over de onstabiele toestand in Noord-Afrika en toerisme in Spanje

Niemand kan er ongevoelig bij blijven; de nieuwsuitzendingen over de revolutie in Tunesië en de verspreiding van de opstand in andere landen als Algerije, Egypte, Jemen... De beelden van woedende menigten en vurende soldaten in de straten van Tunis en Caïro lijken wel irreëel.
regeringsgebouw in Tunis

Amper 3 jaar geleden stonden mijn vriendin en ik in Tunis aan het presidentiële paleis. We vergaapten ons aan de soldaten met machinegeweren die al de luxe verdedigden tegen de armoedige bevolking. Toen al viel mij op dat er een gespannen sfeer in de lucht hing. Haast op ieder kruispunt rondom de hoofdstad schuilde een politieagent (ook weer met machinegeweren) achter een berg zandzakjes en op een zeker moment in Carthago werden we tegengehouden door een bedenkelijk 'geheim' agent en moesten we wachten tot een even 'geheim' kwaad vertrokken was. We kunnen niet anders dan respect en bewondering hebben voor de onderdrukte bevolking in zulke landen, die voor hun recht en vrijheid vechten...

Het is duidelijk dat het toerisme in noord-Afrika zware klappen zal krijgen dit jaar, ten koste van traditionele bestemmingen. Zo zal de Costa Blanca en Benidorm dit jaar vast meer bezoekers krijgen. Ook andere traditionele bestemmingen met een stabiele politiek als Frankrijk, Italië, Griekenland, de Canarische eilanden...zullen toeristen ontvangen die eerst Tunesië of Egypte in hun hoofd hadden, maar door de berichtgevingen eerder voor zekerheid kiezen.
De jammerlijke toestand in deze moslimlanden is de uitgelezen kans voor Spanje om toeristen terug te lokken naar de typische vakantiebestemmingen van vroeger.

Lees ook: Benidorm city
Lees ook: Actueel nieuws
Lees ook: Benidorm praktisch

Geen opmerkingen:

Een reactie posten