Bibliotheek Benidorm - Nederlandstalige boeken in Benidorm

Benidorm Bibliotheek
Soms krijg ik vragen over plekken waar je Nederlandstalige boeken in Benidorm kan kopen. Deze plekken zijn gering. Je neemt best boeken van thuis mee, of als alternatief... Naar de bibliotheek van Benidorm.

Toegegeven, wie maar een weekje verlof neemt, die neemt gewoon beter zijn eigen boek van thuis mee. De kans is klein dat je op die week meer dan één boek uit leest (er is teveel te doen in
Benidorm!). Maar voor wie wat langer blijft, heeft een registratie in de bibliotheek misschien wel zin...

Waarom zou je als toerist je inschrijven in de bibliotheek? 

Wel ten eerste, het is volledig gratis om jezelf in te schrijven. Er zijn geen verborgen kosten aan. De inschrijving blijft gewoon tijdens heel de duur van uw vakantie gelden.
Het Nederlandstalige
boekenrek in de bib
van Benidorm
Ten tweede heb je in de bibliotheek toch een redelijke keuze uit boeken. Er is toch keuze uit enkele rekken met Nederlandstalige boeken. Wie daarbij nog eens Engelstalige boeken kan lezen, heeft plots enorm veel meer keuze.  U kan tevens de bibliotheek vrij binnen en buiten wandelen, dus u kan altijd eens gaan kijken naar de selectie alvorens u besluit te registeren. Wie echt een ruime keuze Nederlandse boeken wil, kan beter naar de Biblioteca Europea wandelen, maar de hoofdbib heeft dan wel weer een enorme keuze aan DVD's. Ideaal als je op appartement zit en je hebt er maar weinig Nederlandstalige zenders.
Ten derde, met de inschrijving heb je gelijk ook toegang tot de andere filialen in Benidorm zoals de Biblioteca Europea. In deze bib moet je zijn voor Nederlandstalige boeken. Hier heb je een veel grotere en meer diverse keuze dan in de hoofdbib. Het nadeel aan deze bibliotheek is dat ze nogal in een uithoek van Benidorm ligt, namelijk Av. Juan Fuster Zaragoza 1. Dit is helemaal in de Rincon de Loix, één blok achter de Indoor Market. Het is even zoeken, want de bib is niet goed aangegeven, ze bevindt zich in de appartementen Acuarium (nr3). Ook in deze bibliotheek kunnen toeristen zich registeren.
Ook heb je tevens de kleine Biblioplaya. Deze buitenpost van de bibliotheek staat gewoon OP het strand midden in Levante. Dichtbij de hotels waar de meeste toeristen verblijven. Dus wie zich in de grote bibliotheek laat inschrijven, kan ook boeken ontlenen in Biblioplaya. Het moet wel gezegd worden; veel Nederlandse boeken zijn er op dit moment niet. Je hebt ook twee piepkleine Biblioplaya's, waar slechts enkele boeken liggen, namelijk aan La Cala de Benidorm (Poniente strand in de buurt van Finestrat) en aan Paseo de Colon (op het strand aan de duifjes)
In biblioplayas zijn er ook veel kranten en magazines (vooral Engelstalig en Spaanstalig, maar ook enkele Nederlandstalige magazines) die je kan uitlenen zonder een registratie. Je moet gewoon even je naam opschrijven. Deze magazines mag je dan wel niet buiten de perimeter van de strand-bib nemen.
Biblioplaya, de bibliotheek
op het Levante strand

Hoe registreren?

Registreren is eenvoudig. De grote bibliotheek bevindt zich aan het plein Plaza de los Reyes España, dat is het grote plein voor het Ayuntamiento, het gemeentehuis. De bibliotheek is niet in het gemeentehuis, maar aan de overkant van de straat. Je herkent het aan de stenen bank met blauwe mozaïek voor de deur. Je dient een pasfoto mee te nemen en je paspoort. Met die beide ga je gewoon naar de receptie. Je moet een registratieformulier invullen, geen paniek als het in het Spaans is, de dame zal je dan wel even helpen. De pasfoto gaat op het formulier en je bent al klaar om meteen boeken uit te lenen!
Geluk voor wie in hotels verblijft van de gekende RH groep. Deze hotels hebben een afspraak met de bib. Zodra je in het hotel ingecheckt hebt, hoef je je in de bibliotheek niet meer te registreren. Hoe dit nu net in zijn werk gaat, vraag je best in de bib of aan de receptie. Ik neem aan dat je uw sleutelkaart gewoon moet laten zien?
Zoals gezegd is het ook mogelijk u te registeren in de Biblioteca Europea in de Rincon de Loix buurt. De wijze van inschrijven is net hetzelfde.

Andere alternatieven om aan boeken te komen.

De ruime bibliotheek van Benidorm
In sommige hotels heb je een apart boekenrekje waar men gelezen boeken kan ruilen tegen anderen. In de grote hotels zijn deze plekjes haast ware bibliotheken met tientallen verschillende boeken. MAAR even vaak laat het hotel zo'n plek niet toe... In het laatste hotel waar we verbleven was er altijd zo'n plaats voor boeken te deponeren, maar ze hadden het op onze laatste vakantie gewoon verwijderd omdat het wat 'overlast' gaf om versleten boeken weg te werpen....

In de indoor Market in Rincon de Loix heb je een gekend boekenwinkeltje. Het overgrote merendeel is Engelstalig, maar heel soms zit er wat bij van andere talen. Het leuke hier is dat je slechts een spotprijsje betaalt (afhankelijk van het boek) en als je het boek uit hebt en terug brengt, krijg je nog een derde van de prijs terug. Liefhebbers van Engelstalige SCIFI zullen schrikken van het grote aanbod!

Biblioplaya
Marrakech is het gekende prullenwinkeltje in de Passeig de la Carreterra, dicht bij Parque de Elche (de witte duiven). Naast spotgoedkope souvenirs en strandspullen, vind je hier nog héél wat dingen. Bij ons laatste bezoek hadden ze een doos met Nederlandstalige boeken binnen. Toegegeven, het waren flauwe stationsromans en westernboekjes, maar kom, ideaal leesvoer voor op het strand en voor de prijs van 1 EUR niet te versmaden!

Een E reader is heel handig voor wie vaak op vakantie gaat. Je kan boeken downloaden van het net en je kan dat kleine ding bomvol lectuur zetten om de komende jaren mee toe te komen. Toegegeven, het blijft een schermpje en dat leest niet zo gemakkelijk op het strand. Een boek zullen ze ook niet gemakkelijk stelen, maar zo'n E-reader zou ik toch nooit onbewaakt op het strand achter laten... En toch is het een handig alternatief voor de echte boekenwurm.

Ken je zelf nog een goed adres om Nederlandse boeken aan te kopen? Laat het weten in de commentaren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten