SATE Servicio de Atencion al Turista Extranjero

In Rincon de Loix, het toeristische hart van Benidorm zijn de werken begonnen aan een nieuw SATE bureau. Maar wat is dat eigenlijk?

Het huidige SATE bureau bevindt zich aan het einde van het Levante strand, net aan de oude stad. Aan de buitenkant zie je grote panelen met "Tourist Info", maar een SATE bureau is veel meer dan dat... Een SATE bureau is er vooral op gericht om toeristen te helpen bij kleine misdaden. Stel dat je tas gestolen is of je bent een vriend of familielid kwijt na een zwaar nachtje uitgaan (geloof mij, ze maken het er vaak mee). Ook andere niet dringende gevallen kunnen er natuurlijk gemeld worden. Een SATE bureau wordt bemand door agenten en deze kunnen bijvoorbeeld de hele papierwinkel doen die er na een diefstal (bv van je paspoort of voor de verzekeringen in geval van het verlies van iets duur) vaak bij komt. Er is meestal een vertaler (Engels) aanwezig die de slachtoffers bij staat met raad en daad. Bestolen worden is nooit leuk, maar het verlicht de stress voor vakantiegangers als men dichtbij en in alle duidelijkheid de misdaad kan aangeven en alles in hun eigen taal (althans voor de Britten) kan afgehandeld worden.

Agenten helpen een toerist
Dat is ook de reden dat er in 2017 een nieuw SATE bureau verrijst in het (Britse) toeristische hart van Benidorm. Het nieuwe SATE zal zich naast het bureau bevinden van de toeristeninformatie op het kruispunt van Calle Gerona en Calle Derramador. Het pleintje is ook bekend voor Morgan's Tavern (het cafe in de vorm van een piratenschip) en wat verder de befaamde Indoor Market. Deze ligging is super gekozen. Niet alleen ligt het vlak tegen de uitgaansbuurt van Benidorm aan en in een buurt met meer zakkenrollers en bedelaars, maar dit pleintje is ook haast het centrum van Rincon de Loix en dus echt goed bereikbaar voor het merendeel van de Britse en ook Belgisch-Nederlandse toeristen. Deze moeten dus niet meer tot aan de oude stad wandelen om een kleine misdaad aan te geven. En dat is maar goed, want ondanks dat Benidorm in vergelijking met andere grootsteden een héél veilige bestemming is, worden er veel kleine problemen niet aangegeven. Bijvoorbeeld: Agressie van buitenwippers, winkeliers, bedelaars. Zakkenrollers en pea men (het spel met het balletje). Verkopers van drugs of illegale goederen...

Het is belangrijk alles aan te geven zodat de politie duidelijk kan zien waar de problemen en de knelpunten liggen. Hopelijk heeft het SATE bureau, dat altijd bemand is door agenten, ook een afschrikeffect op de "manke" bedelaars (bedriegers) en de pea men die zich zo vaak in deze buurt ophouden (je ziet ze veel minder tot zelfs niet in de buurt van de oude stad).

Zelf kan je ook heel wat problemen besparen door een beetje gezond verstand: Opletten waar je uw portemonnee steekt, uw handtas niet achteloos op de grond zetten of open laten. Uw spullen niet onbewaakt achter laten als je gaat zwemmen. Niet mengen in café ruzies en niet té overmatig drinken 's nachts. Niet ingaan op voorstellen van kansspelen en drugs.... Deze enkele regels kunnen heel wat leed besparen op je welverdiende vakantie!

Lees ook: Benidorm Praktisch
Lees ook: Veiligheid op het strand en in het water
Lees ook: Klachtenformulier
Lees ook: Verhalen van Bezoekers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten